„Kauniečiai šiuo tiltu galės naudotis dar prieš Vėlinių savaitgalį. Bendrovė „Kauno tiltai" užtikrino, kad suspės užbaigti visus darbus", - teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

ELTA primena, kad daug nepatogumų abiejų Nemuno pakrančių gyventojams sukėlusi naujo tilto statyba, o prieš tai - pasirengimas jai, tęsėsi daugiau nei trejus metus.

Per tą laiką Kauno savivaldybėje pasikeitė trys merai. Šančius ir Panemunę jungiantis, kitų rajonų bei pakaunės gyventojams naudingas kaip tranzitinis tiltas bus atidarytas šių metų spalį.

„Galime patikinti visus kauniečius, kad tilto statybos bus užbaigtos laiku. Šiuo metu didžiausias dėmesys skiriamas Tilto gatvės įrengimui", - tvirtino bendrovės "Kauno tiltai" Gatvės tiesimo aikštelės vadovė Jolanta Varkalienė.

Statant naująjį tiltą, derėjo pasirūpinti ir jo prieigomis, kad nesusidarytų transporto spūstys.

„Nesinorėjo, jog, atidarius Panemunės tiltą, jis vestų į niekur. Todėl su tilto atidarymu bus užbaigta ir Tilto gatvės rekonstrukcija, praplatinant ją iki keturių eismo juostų. Taip pat svarstome galimybę dar šįmet su „Remix" aparatu atnaujinti ir toliau einančios Vaidoto gatvės dangą", - kalbėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.