Bendrovės generalinis direktorius Aleksandras de Žuniakas (Alexandre de Juniac) įspėjo, kad planuojamas „didelio masto“ personalo mažinimas. Prancūzijos ir Olandijos bendros įmonės „Air-France KLM“ padalinys Prancūzijoje penktadienį aptars restruktūrizacijos proceso „planą B“, kurį palaikė 64 tūkst. bendrovės darbuotojų.

Anot anonimiškai pasisakiusio profesinės sąjungos atstovo, A. de Žuniakas valdybai kalbėjo, kad oro linijų bendrovė pasirengusi atleisti 2,9 tūkst. darbuotojų po nepavykusių derybų su pilotais dėl siūlyto įgyvendinti plano „Perform 2020“, tapusio naujausiu bandymu susiveržti diržus ir taip atlaikyti kylančią konkurenciją.

Iki rugsėjo 30 d. bendrovė turėjo susitarti dėl šio plano, pirmą kartą pristatyto prieš metus, o pastaruoju metu papildyto dar didesniais išlaidų mažinimo mastais ir nauja investicijų analize.

Dar ketvirtadienį „Air France-KLM“ atstovai kalbėjo ketiną per ateinančius dvejus metus sumažinti operacijų skaičių ir taip „garantuoti (įmonei) tvaresnę ateitį“, ypač užsitęsus nesutarimams su bendrovės pilotais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)