Tarp finansuotojų bus ne tik Rusijos, bet ir Kinijos bankai. Paskola skirta antrajam statybų etapui.

DELFI jau rašė, kad naujojo Ramensko oro uosto terminalas pirmuosius keleivius turi priimti ateinančių metų kovo mėnesį, praneša „Pervyj kanal“, remdamasis Maskvos srities gubernatoriaus Andrejaus Vorobjovo žodžiais.

Tiesa, anksčiau buvo skelbiama, kad šis oro uostas veiklą pradės dar šiemet.

„Ramport“ arba „Žukovo“ – kol kas neapsisprendžiama dėl pavadinimo – bus skirtas daugiausiai pigių skrydžių lėktuvams ir tuo labai palengvins veikiančių tarptautinių Rusijos sostinės oro uostų darbą, taip pat užtikrins naujų darbo vietų artimiausių kaimų gyventojams.

DELFI primena, kad dar 2013 m., kai G. Žiemelio kontroliuojama bendrovė „Avia Solutions Group“ laimėjo konkursą statyti šį oro uostą, buvo skelbiama, kad jis sukurs apie 10 tūkst. naujų darbo vietų. Oro uostą stato „Avia Solutions Group“ kontroliuojama „Ramport Aero".

Tačiau dėl sutarties, numatančios oro uosto statybas, su bendrove „Rostec" Šiaulių valdžia „Avia Solutions Group“ neleido kurtis šalia Zoknių oro uosto.

„Iš esmės, tai pirmas toks projektas, kuris realizuojamas per labai trumpą laiką – 17 tūkstančių kvadratinių metrų praktiškai jau paruošti, liko apdaila. Mums, Pamaskvei, tai strategiškai svarbu. Šiandien oro uostai nesusidoroja, keleivių srautas auga, reikalingi nauji oro uostai. Žukovo, kurio juosta, apskritai, neapkrauta, gali tapti dideliu aviacijos mazgu“, – teigė A. Vorobjovas.

Skelbiama, kad 2016 metais naujas terminalas priims apie du milijonus keleivių, o kai pradės veikti pilnu galingumu – planuojama, kad tai įvyks po penkerių metų – jo pajėgumai išaugs iki 12 milijonų keleivių.

G. Žiemelis yra gavęs Rusijos Dūmos ir Transporto ministerijos įsteigtą apdovanojimą Kremliuje.

Lietuvoje jo įmonei planuojant kurtis prie Zoknių oro uosto, tam buvo užkirstas kelias. Kaip skelbė LNK žinios, šių metų pradžioje Šiaulių miesto valdžia neleido Lietuvos aviacijos verslo grupei „Avia Solutions Group“ remontuoti lėktuvų Zoknių oro uoste, kur dislokuoti ir NATO naikintuvai.

Pasak LNK, nustatyta, kad „Avia Solutions Group“ valdybos pirmininkas Gediminas Žiemelis bendradarbiauja su Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui artimais verslininkais, kuriems taikomos Vakarų sankcijos..

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)