Vilniaus miesto savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ vadovė Modesta Gusarovienė informavo, kad viešojo transporto keleivių skaičius rugsėjį padidėja apie 30 proc.

„Automobilių gatvėse, lyginant su liepa, kai jų būna mažiausiai, atsiranda maždaug 35 proc. daugiau, o kai kuriose vietose – net ir 50 proc.“, – teigė ji.

Draudimo bendrovės„Ergo Lietuva“ duomenimis, 2014 metų rugpjūtį Vilniuje užfiksuoti 255 eismo įvykiai, o rugsėjį – 364. Tai reiškia, kad rudens pradžioje eismo įvykių skaičius išauga apie 43 proc.

Tikrins policija

Vilniaus kelių policijos valdybos Administracinės veiklos skyriaus viršininkas Egidijus Tučis DELFI sakė, kad šiemet pirmosiomis rugsėjo savaitėmis policija daugiau dėmesio skirs sankryžoms, ypač toms, kurios pažymėtos nauju ženklinimu.

Rugpjūtį miesto savivaldybė pranešė, kad naujas sankryžų ženklinimo plotas geltonomis linijomis žymi vietą, į kurią įvažiuoti draudžiama, jeigu joje ar už jos yra kliūtis, kuri priverstų vairuotoją sustoti važiuojamųjų dalių sankirtoje ir trukdyti kitų transporto priemonių eismui, išskyrus tuos atvejus, kai sankryžoje reikia pasukti į kairę.

„Taip pat vykdysime priemones visuomeninio eismo juostų pravažumui užtikrinti. Vilniaus apskrityje tikrinsime mokyklinius autobusus, kaip vairuotojai naudoja diržus, kėdutes. Pastaruoju metu policininkai daugiau dėmesio atkreipia į pėsčiųjų pažeidimus ir vairuotojų pažeidimus nepraleidžiant jų per perėjas“, – kalbėjo E. Tučis.

Vairuotojams, kuriems Vilniaus gatvės dar nepažįstamos, jis patarė: „Svarbiausia – neskubėti. Reikia galvoti ir įvertinti situaciją“.

Saugokitės vaikų

Vilniaus Gedimino technikos universiteto Automobilių transporto katedros vedėjas Saugirdas Pukalskas sakė, kad rugsėjį vairuotojams derėtų būti dėmesingesniais, nes į gatves išeis mokiniai, mažamečiai vaikai, kurie nėra atidūs.

Saugirdas Pukalskas
„Jie galbūt vieną iš pirmųjų kartų patys eina per gatvę, gali kažką ne taip suprasti arba netinkamai elgtis“, – įspėjo jis.

Transporto ekspertas patarė pamačius jaunesnius vaikus netoli gatvės sumažinti greitį: „Nes labai sunku perprasti jų mąstyseną, nors visi patys kažkada buvome vaikai. Kodėl jie kartais sugalvoja iššokti į gatvę? Atrodo, kad ir mokai, ir paaiškini, bet vaikas kartais nori paišdykauti. Tačiau tai ir suprantama, nes jis vaikas“.

Tam, kad spėtumėte laiku suvaldyti ir sustabdyti automobilį, reikėtų tiesiog bent jau pirmomis mėnesio dienomis važiuoti lėčiau.

S. Pukalskas abejojo, ar apskritai įmanoma išvengti kamščių didžiausią srautą turinčiose sankryžose, tačiau teigė, kad galima pabandyti vengti Ukmergės ir Geležinio vilko, Kalvarijų ir Kareivių gatvių sankryžų.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, eismo įvykių, kuriuose sužeisti žmonės užpraeitų metų rugsėjį Vilniuje buvo 74, o praeitų – 71. Juose atitinkamai sužeisti 100 ir 74 žmonės.

Rugpjūtį 2014 metais atsitiko 70 įvykių, kuriuose sužeisti 76 žmonės, 2014 metais jų buvo 72, sužeista 80 žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (198)