Palangos miesto rinkliavų centro direktoriaus pavaduotojas Eugenijus Simutis į visus poilsiautojų nusiskundimus turėjo argumentų.

„Niekur nemačiau parkomato, kuris duotų grąžą – nei Klaipėdoje, nei Vilniuje, nei Kaune, nei, tarkime, Švedijoje. Tiesiog yra tokie aparatai. Todėl vienintelė rekomendacija yra ta, jog vairuotojas turi turėti lygiai tiek pinigų, kiek nori susimokėti už automobilio stovėjimą. Kita vertus, pinigai niekur nedingta. Jei rinkliava už valandos stovėjimą kainuoja 1,7 euro, o žmogus į parkomatą įmeta 2 eurus, tai automobilis galės stovėti ne valandą, o keliolika minučių ilgiau“, – aiškino E. Simutis.

Jis pripažino, jog tikrai egzistuoja problema, kad susimokėti ne grynais pinigais, o mobiliuoju telefonu už automobilio stovėjimą gali tik „Tele2“ vartotojai.

„Taip yra, nes kai skelbėme konkursą išrinkti mobiliojo ryšio operatorius, kurie teiktų tokią paslaugą – sudarytų žmonėms galimybę už automobilio stovėjimą susimokėti mobiliuoju telefonu, konkurse dalyvavo tik „Tele2“, todėl jie ir buvo pripažinti nugalėtojais. Kiti operatoriai net nepateikė paraiškų, matyt, jiems neapsimoka taip pasirūpinti savo klientais. Konkursas buvo išrinkti operatorius, kurie nuo surinktos sumos, sumokėtos per jų tinklą prašytų mažiausių procentų“, – teigė pašnekovas.

Jo žodžiais, kitais metais ši problema bus išspręsta. Jau įvyko konkursas ir netrukus bus pasirašyta sutartis su bendrove, kurie įdiegs galimybę visiems mobiliojo ryšio vartotojams už automobilio stovėjimą atsiskaityti telefonu.

„Į telefoną reikės parsisiųsti aplikaciją – mobiliąją programėlę. Pastatai automobilį, įsijungi programėlę, suvedi prašomus duomenis, paspaudi „Start“ ir ramiai palieki automobilį. Kai grįžti, paspaudi, kad jau išvažiuoji, ir, matyt, prie sąskaitos už mobilųjį ryšį bus pridėta ir suma už automobilio stovėjimą. Žmonėms papildomai tai nekainuos, visas išlaidas padengsime mes. Šiemet šios naujovės jau nebespėsime įdiegti, bet kitais metais ji jau veiks. Tada vairuotojams nebekils klausimų nei dėl grąžos, nei dėl to, kodėl atsiskaityti už stovėjimą gali tik „Tele2“ klientai“, – tvirtino E. Simutis.

Per mobiliąją aplikaciją už automobilių stovėjimą mokantiems vairuotojams priekaištų esą neturės ir kontrolieriai. „Jie nufotografuos automobilio numerius, o tada mūsų aparatuose iškart bus rodoma, kaip žmogus susimokėjo rinkliavą“, – tikino pašnekovas.

Palangoje rinkliava už automobilių stovėjimą renkama Vytauto gatvėje nuo J. Basanavičiaus gatvės iki „Gintaro“ vaikų sanatorijos, Jūratės gatvėje tarp Vytauto ir J. Janonio gatvių, dviejuose Plytų gatvės ruožuose, Vasario 16-osios gatvėje, S. Daukanto gatvėje, A. Mickevičiaus gatvės ruože, keliuose Vanagupės gatvės ruožuose, Neringos gatvėje ir teritorijoje, netoli viešbučio „Medūza“.

Šios gatvės suskirstytos į geltonąją, raudonąją ir žaliąją zonas. Brangiausiai už automobilio stovėjimą reikia mokėti žaliojoje zonoje, kurią riboja Vytauto, Kęstučio, J. Basanavičiaus gatvės ir Meilės alėja. Žalioji zona yra ir buvusios autobusų stoties teritorija. Žaliojoje zonoje pastačius automobilį leistinoje vietoje, už valandą stovėjimo reikės susimokėti 1,7 euro. Raudonojoje zonoje rinkliavos dydis yra 1,2 euro už valandą, geltonojoje – 60 euro centų už valandą.

Rinkliava už automobilių stovėjimą Palangoje renkama visą parą nuo gegužės 15 dienos iki rugsėjo 15-osios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)