“Volkswagen” markę trijose Baltijos valstybėse iki šiol atstovavo trys atskiri importuotojai, dirbę tiesiogiai su “Volkswagen AG” koncernu ir aptarnavę dilerių tinklą kiekvienoje iš šalių. Šias funkcijas Estijoje atliko “Saksa Auto AS”, Latvijoje – “Motors Latvija SIA”, Lietuvoje - UAB “Moller Auto”.

Nuo birželio 1 d. pagrindines “Volkswagen” importuotojų funkcijas perima naujai įkurta bendrovė “Auto Group Baltic SIA”, turėsianti savo padalinius Taline, Rygoje ir Vilniuje. Latvijos sostinėje įsikūrė centrinis kompanijos biuras, o iki šiol “Volkswagen” importo veiklą vykdę darbuotojai kiekvienoje iš trijų valstybių ir toliau dirbs šį darbą, tik jau po naujosios kompanijos vėliava.

Naujajai bendrovei vadovaus prezidentas Ketilis Borgvinas Dorre, patyręs automobilių importo ir pardavimo specialistas iš Norvegijos. Viceprezidentu pardavimams paskirtas Linas Karlavičius, kuris vadovaus ir kompanijos padaliniui Lietuvoje. Kaimyninės Latvijos padalinio vadovu paskirtas Andris Kulbergs, Estijos padalinio vadovu – anksčiau “Saksa Auto” bendrovei vadovavęs Jussi Pärnpuu. Viceprezidento finansams postą užims latvė Ieva Trizna, klientų aptarnavimo funkcijas koordinuos Arvis Krasts. Artimiausiu metu centrinės būstinės darbuotojų komandą papildys dar keli atsakingi darbuotojai.

“Auto Group Baltic SIA” buvo įkurta glaudžiai bendradarbiaujant su “Volkswagen AG” koncernu ir “Saksa Auto”, “Motors Latvija” bei “Moller Auto” bendrovių savininkais. “Auto Group Baltic” priklauso norvegų verslo milžinui “MollerGruppen AS”, kuriam jau anksčiau priklausė ir “Volkswagen” importuotoja Lietuvoje, UAB “Moller Auto”. “Motors Latvija” savininkai, Vokietijos bendrovė “Kittner group” priėmė kvietimą tapti “Auto Group Baltic” akcininkais. Ligšioliniai Estijos “Volkswagen” importuotojai taip pat buvo kviečiami tapti naujos verslo struktūros akcininkais, bet nusprendė šiek tiek lukterėti, stebėti situaciją ir bendradarbiauti su “Auto Group Baltic” kaip partneriai iki 2005 m. pabaigos.

”Šio bendro jungtinio projekto idėja buvo sukurti stipresnę “Volkswagen” markės atstovavimo struktūrą, nei buvo įmanoma iki šiol, - sakė Palas Syversenas, “Auto Group Baltic SIA” valdybos pirmininkas. – Tuo pat metu bus labai svarbu atsižvelgti į kiekvienos šalies rinkos individualumą. Sujungus jėgas, ateityje taps įmanoma sumažinti valdymo kaštus, tačiau svarbiausia yra tai, jog visos 3 šalys gali panaudoti savo patyrimą ir sudaryti kur kas didesnę konkurenciją kitoms markėms, nei tai įmanoma kiekvienoje rinkoje atskirai”, - teigia P.Syversenas.

“Auto Group Baltic” tęs bendradarbiavimą su jau egzistuojančiu “Volkswagen” dilerių tinklu ir stengsis jį plėsti, jei tik rinka Baltijos šalyse augs. Vienas pirmųjų ir svarbiausių naujojo importuotojo tikslų – užtikrinti visų dilerių darbo kvalifikaciją, kad ji atitiktų “Volkswagen AG” nustatytus kokybės standartus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją