Kauno vadovai sako, kad Raudondvario plentas bus sutvarkytas iki rugsėjo pradžios, o tai kainuos „vos“ pusantro milijono.

Grandioziniai planai dedami į stalčių

Buvusi Kauno valdžia planavo grandiozinę rekonstrukciją, kurios kaina – 35-40 mln. eurų. Tiesa, tokią sumą apskaičiavo jau dabartinė valdžia, kuri teigia, kad tokia kaina gerokai per didelė. Senoji valdžia skaičiavo, kad būtų pakakę 30 mln. eurų.

Už šią sumą 7 km gatvė būtų sutvarkyta iš pagrindų. Taip, kaip A. Juozapavičiaus prospektas. Tačiau dabartinė valdžia sako, kad tokia suma miestui – nepakeliama našta.

„Nereikia kauniečių vedžioti už nosies, ypač prieš rinkimus – pinigų nėra. Mes matome realią situaciją ir nenorime miesto praskolinti“, - DELFI teigė Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Kauno valdžia būsimus darbus vadina „kapitaliniu remontu“. „Remix Plus“ technologijos būdu bus nutiesta nauja kelio danga, sutvarkyti šaligatviai. Šie darbai kainuos apie 1,5 mln. eurų. Į šią sumą neįskaičiuoti nauji šviesoforai.

Artimiausiame tarybos posėdyje planuojama priimti sprendimą ir skolintis reikiamas lėšas. Darbus planuojama pradėti jau rugpjūčio pradžioje ir baigti iki rugsėjo 1-osios.

Planai nustebino

Buvęs Kauno meras Andrius Kupčinskas įsitikinęs, kad „Remix“ technologija Raudondvario plente netinka.

„Tai laikinas sprendimas – metams ar dviems. Viskas greitai išlys, nes ten nėra jokių pagrindų. Jonavos, Tunelio gatvėse ir Karaliaus Mindaugo prospekte „Remix'as“ darytas su rizika. Matau, kad problema stumiama į kitą kadenciją. Man keista – yra projektas ir jo atsisakoma. Kaip sakant, atvarysime „Remix'ą“, dangą išlyginsime ir viskas – o po mūsų nors ir tvanas“, - DELFI teigė A. Kupčinskas.

P. Mačiulis pripažįsta, kad išties Raudondvario plento dangos pagrindas kelia nerimą. Tačiau esą rastas sprendimas – problematiškiausios vietos bus sutvarkytos, pagrindas sutvirtintas.

„Turime ir gerų pavyzdžių, ir blogų. Su rimta priežiūra galima padaryti, kad „Remix“ technologija tarnautų ilgai. Išspręndus kritines vietas tikrai nebus blogiau, nei Jonavos gatvė“, - įsitikinęs P. Mačiulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (371)