Birželis į Klaipėdos uosto istoriją įeis kaip mėnuo, per kurį pavyko surinkti daugiausia rinkliavų už perkrautus krovinius. Per birželį uoste surinkta 4,136 mln. eurų rinkliavų.

Tai leido pasiekti, jog per pirmąjį pusmetį Klaipėdos uoste surinkta 22,6 mln. eurų rinkliavų, o tai yra 8 proc. daugiau nei per pirmuosius šešis praėjusių metų mėnesius.

„Metų pradžioje buvo planuota, kad rinkliavų šiemet surinksime maždaug 5 proc. daugiau nei pernai. Tačiau pirmasis pusmetis rodo, jog augimas yra didesnis. Pusmečio planą įvykdėme 102,4 proc.“, – pasidžiaugė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Rinkliavų daugiau surenkama, nes per pirmąjį pusmetį Klaipėdos uoste išaugo krova. Per šešis mėnesius perkrauta 18,85 mln. tonų krovinių arba 1,1 mln. tonų (6,2 proc.) daugiau nei pirmąjį 2014-ųjų pusmetį.

Labiausiai augo naftos produktų ir birių trąšų krova, būtent tanklaiviams ir sausakrūviams laivams taikomas didesnis perkrautos tonos įkainis.

Kol kas gerokai sumažėjusi konteinerių ir žemės ūkio produkcijos krova.

„Konteinerių mažiau perkraunama visame regione. Grūdų mažiau perkrauname todėl, kad Lietuvos ūkininkai turi sandėlius, grūdus sandėliuoja, stebi pasaulio rinkas, o jose grūdų kainos jau ima sparčiai kilti. Todėl manau, kad rugpjūtį grūdų krova šaus į viršų“, – teigė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Rinkodaros ir bendrųjų reikalų departamento direktorius Artūras Drugilas.

Pagal krovos prieaugį Klaipėdos uostas užima antrąją vietą tarp visų Baltijos regiono uostų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)