Tokios idėjos šalininkas Palangos mero pavaduotojas Rimantas Antanas Mikalkėnas teigė, jog vienpusis eismas Vytauto gatvėje padėtų išspręsti nemažai problemų.

„Palangoje, Vytauto gatvėje, vasarą yra daug ir automobilių, ir dviratininkų, ir pėsčiųjų. Pastarųjų išvyti negalime, dviračių eismą taip pat skatiname, todėl lieka tik variantas kažkaip riboti automobilių eismą, kad visi sutilptų Vytauto gatvėje“, – aiškino vicemeras.

Jo teigimu, įvairios organizacijos, visuomenės atstovai yra pareiškę pageidavimų Vytauto gatvėje ne tik leisti važiuoti viena kryptimi, bet ir net ją visai uždaryti automobiliams.

„Tokių drastiškų priemonių imtis tikrai neketiname. Jei uždraustume eismą Vytauto gatve, tuomet reikėtų leisti automobiliams važiuoti kurortinėje dalyje esančiomis gatvelėmis – nuo Vytauto gatvės jūros link. Šią dalį saugome, kad būtų kuo mažiau eismo, tad Vytauto gatvės tikrai neuždarysime“, – dėstė R. A. Mikalkėnas.

Todėl, jo nuomone, realiausia Vytauto gatvės ruože tarp S. Dariaus ir S. Girėno bei, pavyzdžiui, Druskininkų gatvių leisti važiuoti tik viena kryptimi.

Taip esą viena eismo juosta būtų laisva, joje būtų galima statyti automobilius, ja galėtų važiuoti dviratininkai, kurie dabar nebeišsitenka ant šaligatvių, nes jais vaikšto minios pėsčiųjų.

„Vairuotojai įvažiuotų į Vytauto gatvę, judėtų ja, pasuktų į Druskininkų gatvę, tada pasiektų Ganyklų gatvę, kad galėtų išvažiuoti iš miesto. Taip susidarytų toks žiedas, kuriuo ratu ir būtų organizuojamas eismas“, – tvirtino Palangos vicemeras.

Tačiau, anot jo, pirmiausia tokią eismo organizavimo schemą turėtų įvertinti specialistai. Jie turėtų įvertinti transporto srautus ir atsakyti į klausimą, ar Vytauto gatvėje įmanoma organizuoti vienpusį eismą, ar gatvės, kuriomis bus nukreipiami automobiliai, atlaikys jų srautą.

„Negalime tiesiog eksperimentuoti, nes organizuoti vienpusį eismą Vytauto ir Ganyklų gatvėmis nemažai kainuos, juk reikės pastatyti daug naujų kelio ženklų. Faktas tas, kad nebus taip, jog nieko nedarysime, pokyčiai reikalingi, tačiau lemiamą žodį turi tarti ekspertai“, – tvirtino R. A. Mikalkėnas.

Jis patikino, kad šią vasarą vienpusio eismo Vytauto gatvėje tikrai nebus, nes nespėta pasirengti tokiems pokyčiams.

„Tačiau kitą vasarą vairuotojai jau, matyt, turės būti atidesni“, – kalbėjo Palangos vicemeras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)