Sostinės meras Remigijus Šimašius pirmadienį žurnalistams tvirtino, kad tokia bendrovė neturėtų būti savivaldybės nuosavybė.

„Šiuo metu yra aišku viena, kad savivaldybė yra nenusiteikusi bylinėtis su Konkurencijos taryba, kuri yra pasakiusi, kad tokios kompanijos turėtų nelikti. Faktas, kad jos neliks. Kokia bus savivaldybės išėjimo procedūra? Vienas variantas yra sklandi procedūra, kitas variantas yra tokia procedūra, pagal kurią kompanija paskutinį pusmetį jau važiavo keliu žemyn labai intensyviai“, - komentavo jis.

Sostinės mero teigimu, jau prieš mėnesį „Vilnius veža“ nebemokėjo už automobilių išperkamąją nuomą.

„Kompanijos struktūra yra taip keliais aukštais susukta, kad turbūt niekas nebegali susigaudyti, kas ten kur yra. Šiuo metu atliekamas auditas“, - tvirtino R. Šimašius.

DELFI jau rašė, kad balandžio pabaigoje „Šiaulių banko lizingas" nutraukė sutartį su „Vilnius veža" ir praėjusių savaitę automobilius perdavė naujam vežėjui „Sostinė veža".

DELFI pasiekė filmuota medžiaga, kaip buvo perimti VšĮ „Vilnius veža“ automobiliai.

Dar pernai spalio pabaigoje Konkurencijos taryba įpareigojo Vilniaus miesto savivaldybę per tris mėnesius nutraukti „Vilnius veža“ veiklą. Taryba konstatavo, kad nuspręsdama steigti VšĮ „Vilnius veža“, savivaldybė pažeidė taksi paslaugų teikimo sąlygas rinkoje.

Sausio 13 d. Konkurencijos taryba dar kartą atkreipė dėmesį į įstatymus pažeidusio viešojo administravimo subjektų nepagarbą teisei ir bandymus išvengti atsakomybės už nustatytus pažeidimus.

„Šūkiais apie socialinę atsakomybę negalima pateisinti konkurencijos teisės pažeidimų. Vieši pareiškimai apie rūpestį darbo vietų kūrimu ar vartotojų „apsaugą“ slepia išskirtines privilegijas savivaldybių įmonėms“, - tuomet pranešime spaudai cituotas Konkurencijos tarybos pirmininkas Šarūnas Keserauskas.

DELFI prašymu pateikta kreditų biuro „Creditinfo“ informacija rodo, kad VšĮ „Vilnius veža“ kaip atsakovas šiuo metų dalyvauja 14 bylų. Gegužės 21 d. įsiskolinimai Sodrai siekė 6644 eurus. Įmonėje dirba 22 darbuotojai.

Kovo 27 d. įsiskolinimai „Šiaulių banko lizingui“ siekė beveik 42 tūkst. eurų.

Teismuose VšĮ „Vilnius veža“ finansinius santykius aiškinasi su UAB „Stova“, kuri teikia parkavimo paslaugas.

VMI paskelbtame didžiausiame skolininkų 200-uke VšĮ „Vilnius veža“ užėmė 143 vietą ir mokesčių inspekcijai šių metų kovo 23 d. buvo įsiskolinusi 85 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)