Tačiau kol kas dar neaišku, kada bus pradėtos kompensacijos taip ir negalėjusiems išskristi į suplanuotą kelionę.

Bendrovės komunikacijos vadovė Sandra Meškauskaitė DELFI sakė, kad preliminariais vertinimais, šiuo metu sulaukta maždaug 3 tūkst. klientų užklausų.

Sandra Meškauskaitė
„Pastarosiomis dienomis didžiausią dėmesį skyrėme tiems keleiviams, kurie turėjo išskristi. Tačiau matome, kad dabar elektroniniu paštu esame gavę apie 3 tūkst. užklausų, kol kas negaliu pasakyti, ar jos visos susijusios su prašymu grąžinti pinigus už bilietus“, - komentavo ji.

Iš viso bendrovė yra pardavusi maždaug 27 tūkst. bilietų už 2,2 mln. eurų.

Paklausta, ar pakaks pinigų kompensuoti visiems keleiviams, S. Meškauskaitė sakė, kad oro vežėją valdanti savivaldybės įmonė„Start Vilnius“ yra suteikusi garantijas. Ji sakė kol kas nežinanti, kada bus pradedami grąžinti pinigai keleiviams.

Tą patį DELFI tvirtino ir „Start Vilnius“ direktorius Simas Ramutis Petrikis.

„Taip, taip, o kaip kitaip (suteikiame garantiją – DELFI). Turi pakakti (pinigų – DELFI), - komentavo jis.

Dalis bendrovės klientų skundėsi negalintys susisiekti su „Air Lituanica“. S. Meškauskaitė tvirtina, kad konsultantus skambučiai tiesiog užplūdo.

„Mes nuolat bendraujame su klientais, tai pasikeisdami daro dešimt žmonių, tačiau skambučių srautas yra didelis, pavyzdžiui, mūsų sistema kai kada rodydavo, kad vienu metu skambino daugiau nei 400 žmonių. Sistema leidžia jiems skambinti, tačiau ne visi išlaukia“, - sakė veiklą sustabdžiusios įmonės atstovė.

S. Meškauskaitė tvirtino, kad šiuo metu dar tariamasi dėl galimybės su „Air Lituanica“ turimais bilietais skraidinti keleivius gegužės 30-31 d. Tačiau galutinio sprendimo dar nėra. Pirmadienio vakarą bendrovė pranešė, kad buvo susitarta dėl keleivių pervežimo su „Air Baltic“ pratęsimo dar vienai dienai.

Gegužės 30 d. visi „Air Lituanica” keleiviai taip pat gaus pasiūlymą skristi su „Air Baltic“ su persėdimu Rygoje. „Air Baltic“ skraidina keleivius visais „Air Lituanica“ maršrutais: į ir iš Amsterdamo, Briuselio, Prahos, Miuncheno, Berlyno, Paryžiaus, Bilundo, Prahos, Stokholmo, Hamburgo ir Talino.

Ateinančias dienas, gegužės 26-27 d., „Air Lituanica“ dar tarsis su „Air Baltic“, kad ir keleiviai, kurių skrydžiai buvo suplanuoti gegužės 30 d.- birželio 5 d., būtų perkelti į „Air Baltic“ skrydžius.

DELFI primena, kad savivaldybės iniciatyva įsteigta skrydžių bendrovė paskelbė nuo penktadienio (gegužės 22 d.) vidurdienio stabdanti veiklą. Ši įmonė nuo pat veiklos pradžios dirbo nuostolingai.

2012-2013 m. „Air Lituanica“ patyrė apie 5 mln. eurų, 2014 m. – apie 10 mln. eurų nuostolių.

Sostinės mero Remigijaus Šimašiaus teigimu, Vilniaus miesto savivaldybė, kaip netiesioginis pagrindinis jos akcininkas, per metus patirdavo apie 10 mln. eurų nuostolių.

Keleiviai, kurie pirko bilietus „Air Lituanica“ interneto svetainėje, gali užpildyti pinigų grąžinimo formą, esančią www.airlituanica.com, arba rašyti laišką el. paštu fly@airlituanica.com.

Tie, kurie pirko šios bendrovės bilietus per tarpininkus, turėtų kreiptis į pardavėją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)