Atrodo, kad taksi įmonės „Vilnius veža“ reikalai susinarpliojo į tokią raizgalynę, kad joje susigaudyti sunku ne tik dabartiniam miesto merui, bet ir skirtingose taksi įmonėse dirbantiems vairuotojams. Portalą DELFI pasiekė filmuota medžiaga, kaip buvo perimti VšĮ „Vilnius veža“ automobiliai.

DELFI jau ne kartą rašė apie VšĮ „Vilnius veža“ ir „Amber Taxi“ asociacijos keistus santykius. „Vilnius veža“ po Konkurencijos tarybos sprendimo, kad savivaldybė neturėtų kištis į privatų verslą, dalį automobilių išnuomavo „Amber Taxi“ asociacijai, kuriai vadovauja buvusio mero Artūro Zuoko partijai artimas žmogus Tomas Peleckas.

Prieš mėnesį „Vilnius veža“ bendrovės vadovas Benas Renatas Baltušis teigė, kad savivaldybės įsteigtos įmonės žinioje liko 12 automobilių, tuo metu „Amber Taxi Association“ teigė, kad jų žinioje – 31 automobilis. B. R. Baltušis yra buvęs A. Zuoko patarėjas.

Tarp įmonių atstovų, tikėtina, įsiplieskė konfliktas, kuris persikėlė į teismą. Gegužės 6 d. Vilniaus apygardos teismas pritarė „Amber Taxi“ prašymui taikyti bendrovei „Vilnius veža“ turto areštą sumai, kurią neva bendrovė skolinga „Amber Taxi“.

DELFI žiniomis, balandžio 29 d. „Šiaulių banko lizingas“ nutraukė sutartį su VšĮ „Vilnius veža“ dėl automobilių nuomos. Šiuo metu VšĮ „Vilnius veža“, vadovo Beno Renato Baltušio teigimu, vykdo tik dispečerinės paslaugas, nes automobilių nebeturi.

Pirmadienį, gegužės 25 d. Vilniaus miesto savivaldybės atstovai tinkasi su VšĮ „Vilnius veža“ atstovais, kad nuspręstų taksi paslaugas teikusios savivaldybės įmonės likimą.

Į požeminę aikštelę suvažiavo taksi automobiliai

Dar įdomesnis įvykis įvyko praėjusios savaitės trečiadienį, gegužės 20 d., kai „Siemens“ požeminėje aikštelėje susirinko „Amber Taxi Association“ pernuomoti „Vilnius veža“ taksi automobiliai.

„Trečiadienio vakarą „Amber Taxi“ asociacijos vairuotojai buvo iškviesti užsakymui į požeminę aikštelę. Visiems davė tą patį užsakymą. Uždarė užtvarą ir neišleido. Liepė atiduoti mašinas“, - pasakojo DELFI nenorėjęs prisistatyti taksi vairuotojas.

Apie įvykį yra informuotas ir Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

„Taip, aš tai žinau, kad automobiliai yra perduoti. Kita vertus, „Vilnius veža“ yra atsakingi lizingo bendrovei. Tai iš tikrųjų ten yra vadybinė košė“, - kalbėjo meras.

„Vilnius veža“ naudojasi taksi automobiliais pagal lizingo sutartį su „Šiaulių banko lizingu“.

„Vilnius veža“ ir „Amber Taxi“ valdymo sistema buvo taip susukta, kad net patys taksi vairuotojai sunkiai galėjo susigaudyti“, - portalui DELFI sakė R. Šimašius.

Tikina, kad žinia buvo netikėta

Tai kas gi nutiko gegužės 20 d. „Siemens“ požeminėje aikštelėje?

„Amber Taxi Association“ direktorius Tomas Peleckas tikina, kad trečiadienio vakarą iš bendrovės automobiliai buvo atimti, jo nuomone, apgaulės būdu. Dėl įvykio pašnekovas sakė kreipsis į teismą.

„Trečiadienio vakarą didžioji dalis asociacijos „Amber Taxi Association“ vairuotojų gavo melagingą iškvietimą iš VšĮ „Vilnius veža“ dispečerinės, neva iš Vilniuje esančios Siemens arenos reikia paimti daug klientų, kuriuos reikės nuvežti į už Vilniaus esančią vilą. Taksi paslaugų teikime tai yra laikomas tikrai geras užsakymas, todėl atsisakę kitų užsakymų vairuotojai visi suvažiavo į minėtą Siemens areną, kurioje buvo nurodyta, jog klientai išeis į garažą, į kurį įprastai suvažiuoja VIP klientai“, - pasakojo T. Peleckas.

Pasak jo, automobiliams suvažiavus į Siemens areną atitvaras užsidarė, o visi vairuotojai buvo išlaipinti iš automobilių ir jiems pasakyta, kad nuo tos akimirkos asociacija „Amber Taxi Association“ šiais automobiliais naudotis negalės.

„Man, kaip „Amber Taxi Association“ vadovui, šis įvykis buvo staigmena, ir netrukus atvykau į įvykio vietą“, - tikino T. Peleckas.

Atvykęs prie Siemens arenos jis rado susirinkusią grupę žmonių.

„Ypatingai reiškėsi buvusio mero A. Zuoko advokatas Jovitas Elzbergas, kuris prisistatė atstovaujantis naująjį automobilių savininką Tomą Kmitą, kuris šiuos automobilius nupirko, bei liepė grąžinti automobilio raktelius bei dokumentus“, - savo pasakojimą tęsė T. Peleckas.

Pasak jo, J. Elzbergas siūlė vairuotojams susisiekti su automobilių valdytojais ir pasirašyti sutartis bei naudotis automobiliais tokiomis pačiomis sąlygomis, kokios buvo asociacijoje „Amber Taxi Association“ (portalo rekvizitai.lt duomenimis, Tomas Kmitas yra UAB „Sostinė veža“ direktorius. Registrų centre nurodoma, kad ši įmonė buvo įsteigta šių metų gegužės 19 d.).

Jau minėtas J. Elzbergas iki 2007 m. dirbo Vilniaus miesto savivaldybės Teisės departamento direktoriumi. Vėliau jis perėjo dirbti į advokatų kontorą „Motieka ir Audzevičius“. Ši įmonė atstovavo Vilniaus miesto savivaldybės interesus iki tol, kol gegužės pradžioje naujo mero valdoma Vilniaus miesto savivaldybė nutraukė teisinių paslaugų teikimo sutartį su „Motieka ir Audzevičius“ advokatų kontora.

Užsakymų nebevykdo

Grįžkime prie Siemens arenoje nutikusio įvykio. Čia į istoriją įsipina dar viena įmonė.

T. Peleckas tvirtino, kad įvykio vietoje buvo ir dar vienos naujos įstaigos vadovas - asociacijos „Taksi Vilnius veža“ direktorius Tomas Dudėnas. Registrų centro duomenimis, ši asociacija įkurta šių metų sausio 26 d. Įmonėje dirba 4 asmenys.

Kaip tikino T. Peleckas, T. Dudėnas taip pat teigė, kad dirba su asociacija „Sostinė veža“ ir būtent per jį vairuotojai galės naudotis šiais automobiliais.

„Amber Taxi Association“ vadovas teigė, kad pagal šios asociacijos pateiktą prevencinį ieškinį teismas pritarė priemonių, neleidžiančių „Vilnius veža“ atsiimti automobilių kitaip, nei yra numatyta sutartyse, taikymui.

„Vidurnaktį automobiliai buvo suvaryti į naująjį „Moller Auto“, prekiaujantį „Volkswagen“ automobiliais centrą Vaduvos gatvėje“, - kalbėjo T. Peleckas.

Jo teigimu, asociacija „Amber Taxi Association“ šiuo metu užsakymų jau nepriima, nes dar trečiadienio vakarą buvo išjungtas „Vilnius veža“ dispečerinės veikimas automobiliuose.

DELFI žiniomis, likusiems VšĮ „Vilnius veža“ taksistams taip pat pasiūlyta dirbti su nauja bendrove „Sostinė veža“.

Įvykyje dalyvavęs Jovitas Elzbergas teigė VšĮ „Vilnius veža“ neatstovaujantis. Pašnekovas teigė, kad „Amber Taxi Association“ buvo informuota, kad bus perimti automobiliai.

„Amber Taxi informacija buvo teikta“, - tikino jis. Pasak advokato, apie situaciją automobilius iš VšĮ „Vilnius veža“ besinuomojanti bendrovė apie tai, kad bus perimti automobiliai sužinojo po tai, kai balandžio 29 d. buvo nutraukta „Šiaulių banko lizingo“ sutartis su VšĮ „Vilnius veža“.

DELFI prašymu pateikta kreditų biuro „Creditinfo“ informacija rodo, kad VšĮ „Vilnius veža“ kaip atsakovas šiuo metų dalyvauja 14 bylų. Gegužės 21 d. įsiskolinimai Sodrai siekė 6644 eurus. Įmonėje dirba 22 darbuotojai.

Kovo 27 d. įsiskolinimai „Šiaulių banko lizingui“ siekė beveik 42 tūkst. eurų.

Teismuose VšĮ „Vilnius veža“ finansinius santykius aiškinasi su UAB „Stova“, kuri teikia parkavimo paslaugas.

VMI paskelbtame didžiausiame skolininkų 200-uke VšĮ „Vilnius veža“ užėmė 143 vietą ir mokesčių inspekcijai šių metų kovo 23 d. buvo įsiskolinusi 85 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (487)