Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) ketvirtadienį atmetė Vilniaus savivaldybės skundą, kuriuo prašyta panaikinti Konkurencijos tarybos 2013 metų birželį priimtą nutarimą.

Taryba tuomet nusprendė, kad sostinės valdžios 2011 metų sprendimas su bendrovėmis „Vilniaus autobusai“ ir „Vilniaus troleibusai“, kurios vėliau tapo bendrove „Vilniaus viešasis transportas“, pasirašyti penkerių metų keleivių vežimo sutartį pažeidė Konkurencijos įstatymą.

„Savivaldybė, objektyviai neįvertinusi kitų vežėjų galimybių teikti tokias paslaugas Vilniaus mieste, apribojo jų galimybes konkuruoti, vežant tam tikru maršrutu ar visais maršrutais, ir neužtikrino sąžiningos konkurencijos“, - rašoma VAAT pranešime spaudai.

Teismo nuomone, savivaldybės argumentai, kad organizuojant konkursus kiekvienam maršrutui ir neatsiradus kitų vežėjų būtų leidžiamos biudžeto lėšos, nesuteikia teisės nesilaikyti skaidrumo principo.

„Net jeigu konkursuose ir neatsiranda tiekėjų, tai nėra pagrindas teigti, kad tiekėjų nėra, ir tolesnių konkursų neorganizuoti. Priešingai, jeigu nagrinėjamoje byloje būtų buvęs paskelbtas konkursas ir nebūtų atsiradę tiekėjų, tai būtų įrodymas, kuris iš esmės patvirtintų visus savivaldybės nurodomus sprendimo motyvus, o privatūs tiekėjai neturėtų pagrindo abejoti Savivaldybės sprendimų skaidrumu, tačiau to nebuvo padaryta“, - teigia VAAT.

Teismo sprendimas per 14 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)