Praėjusiais metais vien Vilniaus regione surinkta apie 300 tonų šiukšlių. Kelininkai sako su nerimu laukiantys iškylų sezono.

Mindaugas Radžius, VĮ „Vilniaus regiono keliai“ vyresnysis inžinierius, teigia, kad šiukšles vairuotojai dažnai išmeta sustoję autobusų stotelėse. „Nors ten yra šiukšlių surinkimo dėžės, jos labai greitai pripildomos. Naktį žvėrys labai greitai šiukšles išdrasko“, – aiškina M. Radžius.

Suskaičiuota, kad per pirmus tris šių metų mėnesius surinkta apie 1000 tonų šiukšlių. Jų transportavimas, priėmimas ir utilizavimas atsieina nepigiai: iš viso šiukšlėms ir bešeimininkėms atliekoms surinkti jau išleista beveik pusė milijono eurų. Jei ne šiukšlininkai, šie pinigai būtų panaudoti kur kas svarbesniems darbams.

Egidijus Skrodenis, Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriaus pavaduotojas, laikinai einantis direktoriaus pareigas, sako, kad už tuos pinigus būtų galima išasfaltuoti vieną kitą kilometrą kelių ir nuo to visuomenė būtų dvigubai laimingesnė.

Senų padangų komplektą nemokamai priima autoservisai ir didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelės. Visoje Lietuvoje jų yra apie 90, tačiau tuo naudojasi ne visi.

Kelių direkcijos duomenimis, šiuo metu švariausi yra Raseinių, Šilalės ir Ignalinos kraštai. Daugiausia šiukšlių kelių tarnybos surenka Panevėžio, Šiaulių, Vilniaus, Šalčininkų ir Švenčionių rajonuose.