Anot savivaldybės, Architekto Algimanto Zavišos labdaros ir paramos fondas rengia projektą „Architektūriniai sustojimai Kuršių nerijoje“, kurio metu vyks kūrybinės dirbtuvės, o jų dalyviai kurs Kuršių nerijos gyvenviečių autobusų stotelių projektus. Jų pusiasalyje iš viso suskaičiuota trylika.

Kaip teigė projekto iniciatoriai, autobusų stotelė, smulkiosios architektūros elementas nuo kurio dažnai prasideda pažintis su vietove. Šiuo metu Kuršių nerijoje esančios stotelės neatspindi vietos charakterio išskirtinumo: tai masinės gamybos objektai, kuriuos galima sutikti kiekviename Lietuvos ir pasaulio mieste.

Anot jų, autobusų stotelės gali virsti vietos vizitinėmis kortelėmis, itin kokybiškos, vienetinės architektūros objektais, interpretuojančiais tradicines vietos ir jos architektūros vertybes, su kuriomis susipažįsta autobusais keliaujantys turistai.

Pasak Neringos savivaldybės mero Dariaus Jasaičio, ši iniciatyva labai reikalinga ir laukiama. Meras prašė fondo atstovų, kad formuojant užduotis darbo grupėms būtų atsižvelgta į kiek anksčiau gyventojų išsakytas pastabas dėl stotelių įrengimo.

„Labai prašome įvertinti Neringos gamtines sąlygas, kad čia dažnai yra vėjuota, kad ne retos ir lietingos dienos“, - kalbėjo meras D.Jasaitis.

Gegužės mėnesį planuojamas pirmasis suformuotų darbo grupių vizitas Kuršių nerijoje. Jo metu bus apžiūrėtos visos autobusų sustojimų vietos.

Sukurtos vizijos Neringos bendruomenei bus pristatytos antroje vasaros pusėje. Atrinkus tinkamiausią, ji bus detalizuota. Tikimasi, kad pirmoji pagal atrinktą viziją įrengta stotelė bus atidaryta 2016-ųjų metų rudenį, kai vyks tradicinis Architekto Algimanto Zavišos labdaros ir paramos fondo renginys.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)