Dėl projekto skeptiškai pasisakantys liberalai ir premjeras Algirdas Butkevičius sulaukė aršios kadenciją baigiančio mero kritikos.

Vyriausybė nepadės, bet skraidys toliau?

DELFI antradienį paskelbė, kad būsimosios Vilniaus valdančiosios daugumos dalyviai sutaria – „Air Lituanica“ išlaikymas iš miesto kišenės nebeįmanomas. Premjeras Algirdas Butkevičius DELFI patvirtino, kad Vyriausybė taip pat neketina kištis ir gelbėti nuostolingų avialinijų valstybės lėšomis.

Išrinktasis meras Remigijus Šimašius taip pat atvyko į Vilniaus tarybos posėdį – čia liberalas reikalauja šios kadencijos taryboje nebetvirtinti papildomų pinigų skyrimo „Air Lituanicai“. A. Zuokas atkerta – klausimas bus svarstomas.

„O kodėl turėtume atidėti?“ - žurnalistų klausė kadenciją baigiantis meras.

Argumentas, kad to reikalauja išrinktasis meras, A. Zuokui įspūdžio nedaro. „Dar jisai ne išrinktasis“, - lakoniškai atsakė meras.

Paklaustas, kokią „Air Lituanicos“ ateitį mato pats, politikas atsakė dar trumpiau: „Danguje“.

R. Šimašiaus ir premjero pareiškimus apie „Air Lituanica“ A. Zuokas vadina kenkimu valstybei.

„Griauti visą laiką lengva. Griauti labai lengva. Bet turi būti atsakomybė. Šiandien vyksta derybos su strateginiais investuotojais. Šiandien „Air Lituanica“ turi tris orlaivius. „Air Lituanica“ praėjusiais metais aptarnavo apie 160-170 tūkst. keleivių. Tokiais pareiškimais, kaip buvo padaryti vakar – tai yra labai neatsakingas veikimas. Ir tai yra kenkimas. Ne tik kompanijai, bet ir pačiai valstybei“, - bėrė A. Zuokas.

Meras nepraleido progos priminti, esą liberalų lyderis Eligijus Masiulis, dirbdamas susisiekimo ministru, „faktiškai subankrotino“ avialinijas „flyLAL“. O R. Šimašius esą seka partijos lyderio pėdomis.

Pinigai „Air Lituanicai“ – skubos tvarka

Vilniaus tarybai pasiūlyta „Air Lituanica“ valdančios kompanijos „Start Vilnius“ įstatinį kapitalą didinti įspūdinga suma – apie 6,87 mln. eurų.

Didžiąją dalį – daugiau nei 4,34 mln. eurų – sudaro piniginis įnašas. Likusi dalis: įmonei perduodamas 2,339 mln. eurų vertinamas savivaldybės valdomas nekilnojamasis turtas bei 188 tūkst. eurų įvertinta Vilnijos verslo inkubatoriaus savininko teisių dalis.

Kaip ir buvo galima tikėtis, opozicijoje esantys konservatoriai ir „tvarkiečiai“ siūlymo nepalaikė. Na, o A. Zuokas pareiškė, kad po premjero ir būsimosios valdančiosios koalicijos atstovų pareiškimų papildomą finansinė injekcija į „Air Lituanica“ tapo būtinybe.

„Po vakarykščių pareiškimų: jeigu mes nepadarome veiksmų – tai nebebus, ką gelbėti“, - teigė kadenciją baigiantis meras.

Ir netikėtas posūkis – A. Zuokas sprendimą pasiūlė tvirtinti skubos tvarka. Skubai pritarta. Ir balsavimas dėl injekcijos į „Air Lituanica“: 26 už, 13 prieš, 2 susilaikė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (320)