Eišiškių vietinio eismo kelių pasienio kontrolės punkto, esančio Šalčininkų rajono Dumblės kaime, rekonstrukciją ir jo atidarymo ceremoniją organizavo Pasienio kontrolės punktų direkcija (PKPD) prie Susisiekimo ministerijos.

Įgyvendinus projektą buvo pagerinta punkto infrastruktūra, sudarytos sąlygos asmenims bei transporto priemonėms patogiai ir greitai kirsti valstybės sieną, taip pat sudarytos geresnės darbo sąlygos kontrolę vykdantiems pareigūnams. Šiame punkte, kuris užima 0,71 ha teritoriją, dirba Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Purvėnų užkardos pasieniečiai.

Po rekonstrukcijos padidėjo transporto priemonių pralaidumo per Eišiškių punktą galimybės – nuo šiol per jį per parą į abi puses gali vykti 500 transporto priemonių (480 lengvųjų automobilių ir 20 autobusų). Šiame vietinio susisiekimo punkte buvo pastatytas administracinis, keleivių patikros bei automobilių detalaus tikrinimo pastatas, stoginė. Naujo pastato, kuriame įrengtos VSAT pareigūnų tarnybinės bei kitos patalpos ir keleivių patikros salė, plotas yra 414 kv. m.

Pasak PKPD atstovų, Eišiškių punkte įrengtos eismo juostos, pritaikytos darbui reverso principu. Be to, tarp eismo juostų įrengti modernūs lauko patikros nameliai, pritaikyti darbui su biometriniais skaitytuvais, įdiegtos pažangios vaizdo stebėjimo, perimetro apsaugos, eismo valdymo ir kitos sistemos, įrengti pėsčiųjų takai, pakloti nauji inžineriniai tinklai, įrengtas modernus ir ekonomiškas punkto teritorijos apšvietimas, iš Baltarusijos pusės įrengti radiacinės kontrolės vartai.

Ši punkto rekonstrukcija iš viso kainavo 1 mln. 936 tūkst. 760 eurų. Lėšos skirtos iš Lietuvos biudžeto.

Per vietinio eismo Eišiškių kontrolės punktą gali vykti Lietuvos ir Baltarusijos pasienio ruožų gyventojai, negabenantys deklaruojamų daiktų. Iki rekonstrukcijos pastaruoju metu vidutiniškai per parą per šį punktą į abi puses sieną kirsdavo 55 automobiliai ir apie 120 asmenų. Manoma, kad nuo šiol per modernizuotą punktą vykstančiųjų srautai išaugs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)