Nuo konvejerių nuriedantys automobiliai jau nebetinka politikų kelionėms. Dėl saugumo ir praktinių priežasčių svarbių asmenų limuzinai turi mažai ką bendro su kitais automobiliais.

JAV prezidentas George'as W.Bushas savo naująjį "Cadillac" gavo antrosios kadencijos pradžioje sausio mėnesį.

DTS modelis atrodo panašus "Cadillac De Ville", bet, pasak "Cadillac" atstovo spaudai Wernerio Roeserio, jis su standartine versija turi nedaug bendro.

Limuzinas buvo pailgintas iki daugiau nei 6 metrų. "Prezidentas gali tvarkyti valstybės reikalus ir būdamas kelyje, naudodamasis išlankstomu rašomuoju stalu ir valdymo bei ryšių centru" - sakė W.Roeseris.

Patogios odinės sėdynės prisitaiko prie keleivio ir atsilošia, kad jis galėtų atsipalaiduoti. Automobilis turi ir pramogų centrą.

Žiniasklaida teigia, kad apsaugos įrangos automobilyje galėtų pavydėti net Jamesas Bondas. Sakoma, jog automobilis turi 12 centimetrų storio titano ir keramikos sluoksnį, kuris gali atlaikyti raketos ataką.

Pranešama, kad automobilio padangų neperšautų net kulkosvaidis. Jei kas nutinka vairuotojui, DTS gali palydovo pagalba pasiekti saugią vietą.

Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta keliauja "Bentley" automobiliu. Šį prekės ženklą dabar kontroliuoja "Volkswagen".

"Techniškai automobilis pagamintas "Bentley Arnage" pagrindu, bet jo važiuoklė visiškai perdirbta", - teigė "Volkswagen" atstovas spaudai.

Popiežius Jonas Paulius II turėjo keletą automobilių. Pats garsiausias buvo "papamobilis" - pailginta "Mercedes G" modelio versija su neperšaunamu stiklu. Kol kas nėra apsispręsta, kuo važinės naujasis Popiežius Benediktas XVI.

Dabar svarbių žmonių limuzinai turi stogus - pasikėsinimų grėsmė nutraukė atvirų automobilių svarbiems asmenims madą. Tokiame automobilyje keliaudamas daugiau nei prieš 40 metų buvo nušautas JAV prezidentas Johnas F.Kennedy.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją