Apie atliktas kratas portalui DELFI patvirtino FNTT atstovė spaudai Rūta Andriuškaitė. Daugiau informacijos apie kratas ir atliekamą ikiteisminį tyrimą tarnybos atstovė nepateikė.

„Girteka logistics“ yra viena iš didžiausių logistikos įmonių Rytų Europoje. Įmonėje dirba daugiau nei 7 tūkst. darbuotojų. Bendrovė turi apie 2,9 tūkst. automobilių, o per metus perveža apie 200 tūkst. krovinių per metus.

DELFI dar pernai lapkritį rašė apie „Girtekos“ vairuotojų grasinimus dėl streiko. Tuomet teigta, kad vairuotojų atlyginimai mokami visai kitaip nei likusiems įmonės darbuotojams. Kaip portalas DELFI rašė, dažniausiai vairuotojai pagal darbo sutartis gauna minimalų atlyginimą, o visi kiti pinigai susidaro už dienpinigius ir visus kitus mokėjimus. Vairuotojai piktinasi, kad būdami komandiruotėse į savo sąskaitas gauna nemažas sumas, tačiau iš jų turi mokėti už degalus bei už kitas išlaidas.

Įmonė „Girteka“ taip pat patvirtino, kad sausio 14 d. įmonės padaliniuose Šiauliuose ir Vilniuje buvo apsilankę FNTT pareigūnai, kurie paprašė prieigos prie tam tikrų duomenų ir dokumentų.

„Kadangi šiuo metu vyksta tyrimas, daugiau komentuoti situacijos negalime“, - informuoja bendrovė.

„Girteka“ akcentuoja, kad per 18 įmonės veiklos metų tokios procedūros atliekamos pirmą kartą.

„Nepaisant to, visi kasdieniniai procesai vyksta sklandžiai, darbas įmonėse tęsiasi“, - skelbiama „Girteka“ išplatintoje informacijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (421)