„Laivyba buvo visiškai atnaujinta sekmadienį vakare. Dėl uraganinio vėjo prie Klaipėdos uosto vartų laukiančių laivų maksimalus skaičius buvo 11, jie dabar įvedami į uostą ir jų skaičius nuolat kinta. Sekmadienį vakare į Vokietiją ir Švediją išplaukė du jūriniai DFDS keltai, kuriems numatytais maršrutais išplaukti šeštadienį sutrukdė oro sąlygos“, - BNS sakė uosto direkcijos vadovo padėjėja ryšiams su visuomene Dovilė Ringis.

Jos teigimu, keltas į Kylį išplaukė 17.30 val., o į Karlshamną - 21 valandą. Atnaujinus laivybą, vėl veikia senoji Smiltynės perkėla, kuri savaitgalį nedirbo.

Pasak D.Ringis, nurimus stipriam vėjui, sekmadienį atsisakyta ir suskystintų gamtinių dujų laivo „Independence“ papildomos apsaugos.

„Sekmadienį ryte šalia jo dar buvo du vilkikai, turėję užtikrinti, kad bangos laivo nesiūbuotų ir neblaškytų, tačiau po pietų to nebereikėjo“, - BNS sakė ji.

Didžiausią stiprumą vėjas Klaipėdoje pasiekė sekmadienį apie 5 val. ryto - jo greitis buvo 34,8 metro per sekundę, o bangų aukštis jūroje siekė 6-7 metrus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją