Kai kurie vairuotojai DELFI pasakojo buvę priversti pagrindinėmis sostinės arterijomis važiuoti vos 30 km/val. greičiu, nes automobilis kelyje buvo itin nestabilus dėl ant kelio susikaupusio sniego sluoksnio.

Vilniaus gatves prižiūrinčios bendrovės „Grinda“ vadovas Algimantas Vilūnas DELFI sakė, kad gatvės prižiūrimos tinkamai, tačiau eismo sąlygos tokios sunkios gali būti dėl mažesnio automobilių srauto.

„Šiandien yra truputėlį kitokios sąlygos, nes mieste yra mažiau eismo ir druskos sąveika su sniegu yra lėtesnė, todėl tai užtruko (sniego tirpimas – DELFI). Pagal barstymo teoriją, turi sąveikauti kelio danga, druska, sniegas ir ratai, o jeigu į sniego pusnį išpilsime kibirą druskos, ji neištirps. (…) Šiandien gerokai pasnigo, galbūt ir druskos pritrūko, čia sunku prognozuoti. Kai nustos snigti, pradėsime masinį gatvių valymą, jeigu bus poreikis“, - komentavo jis.

Pasak pašnekovo, gatvės druskos mišiniu buvo pabarstytos prieš 5 val. ryto, antrasis barstymas pradėtas ryte ir apie 9 val. ryto buvo pabarstyta 60 proc. gatvių.

Vilniuje druskos mišiniu barstoma apie 600 gatvių, tai užtrunka apie 3 val.

Tinklalapyje eismoinfo.lt nurodoma apie apie 9 val. ryto didžiojoje Lietuvos dalyje eismo sąlygas sunkino snygis ir pustymas, kelių dangos padengtos suspausto sniego sluoksniu, daug kur dėl pustymo susidarę sniego liežuviai, provėžos.

Telšių apskrityje valstybinės reikšmės kelių dangos pabarstytos ir šiuo metu yra šlapios, provėžuotos, vietomis padengtos šlapio sniego sluoksniu.

Didžiojoje šalies teritorijoje dirba kelių priežiūros mechanizmai, valomi bei barstomi magistraliniai, krašto ir rajoniniai keliai.

Tauragės apskrityje ir Šakių rajone eismo sąlygas sunkina lijundra, Klaipėdos ir Plungės rajonuose dulksna. Oro temperatūra nuo 3 iki 7 laipsnių šalčio, pajūryje iki 4 laipsnių šilumos.

Žadami permainingi orai, todėl ir pavojus keliuose išliks visą dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (235)