Lavoriškių - Kotlovkos punktas uždaromas remiantis 1995 metų liepą Minske pasirašytu Lietuvos ir Baltarusijos Vyriausybių susitarimu dėl valstybės sienos perėjimo punktų. Jame yra numatyta galimybė apriboti arba sustabdyti judėjimą per valstybės sieną dėl punkto objektų ar komunikacijos statinių remonto.

Apie numatomus statybos ir kitus infrastruktūros gerinimo darbus savo teritorijoje bei visišką eismo sustabdymą per Lavoriškių - Kotlovkos punktą Baltarusija informavo Lietuvą diplomatiniais kanalais.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinė, kuriai pavaldus Lavoriškių pasienio kontrolės punktas, apie minėtus vykimo per sieną apribojimus informavo vietines savivaldos įstaigas. Kaip ir Baltarusijos kolegos, darbą šiame kontrolės punkte Lietuvos pasieniečiai nutrauks 2005 m. birželio 1 d. 0.00 val.

Lavoriškių punkte, Lietuvos pusėje, esančius administracinės paskirties statinius VSAT ketina laikinai paversti atraminiais punktais, kuriuose apsistotų palei valstybės sieną patruliuojantys pasieniečiai. Iš punkto teritorijos pasieniečiai taip pat išsigabens visą turimą techniką - kompiuterius, dokumentų patikros įrangą ir pan.

Nuo birželio 1 dienos per Lietuvos ir Baltarusijos valstybių sieną vykstantys abiejų šalių gyventojai, kurie negabena deklaruotinų daiktų, bus siunčiami vykti per Šumsko - Lošos kontrolės punktą.

Visų valstybių piliečiai, pateikę kelionei būtinus dokumentus, ir toliau įprasta tvarka bus praleidžiami per tarptautinį valstybės sienos perėjimo punktą Medininkai - Kamennyj Log. Per šį punktą į abi puses taip pat gali vykti ir visos sausumos transporto priemonės.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją