Jis Pilies tilto rekonstrukciją drąsiai įvardijo metų projektu uostamiestyje. Darbų pabaiga buvo numatyta kitų metų žiemą, tačiau tiltą rangovams pavyko rekonstruoti iki šių metų Kalėdų.

„Todėl rangovus – bendrovę „Hidrostatyba“ - neabejotinai siūlysiu kitų metų Vasario 16-ąją apdovanoti Klaipėdos miesto vėliava už reikšmingiausią praėjusių metų darbą“, – pabrėžė V. Grubliauskas.

Pilies tiltas remontui buvo uždarytas šiemet kovą. Balandį imta svarstyti, kad jo rekonstrukciją reikėtų baigti iki šių, o ne iki kitų metų pabaigos.

„Kai išgirdome šiuos svarstymus, aišku, buvo visokių abejonių. Pirmiausia todėl,kad visi įrenginiai – pakeliamo tilto guoliai, kiti mechanizmai – gaminami Vokietijoje, gamyklos turi darbo darbų grafikus. Baiminomės, kad jos gali nespėti pagaminti mums reikiamų detalių, tačiau viską pavyko suderinti“, – teigė bendrovės „Hidrostatyba“ valdybos pirmininkas Jonas Dumašius.

Jis neslėpė, kad darbo buvo išties daug. „Kai nuardėme dangą, atidengėme konstrukcijas, atsivėrė visos žaizdos. Tapo akivaizdu, kad tiltą reikia remontuoti iš pagrindų. Tai ir padarėme: pakeitėme naujais visus susidėvėjusius mechanizmus, pervirinme laikančiąsias konstrukcijas, atnaujinome tilto dangą, sutvarkėme jo prieigas, požemines perėjas, įrengėme šiuolaikišką ir modernų apšvietimą, naudojant atsinaujinančius energijos šaltinius. Dar liko šiek tiek apdailos darbų, tačiau jie eismui netrukdys“, – dėstė J. Dumašius.

Pilies tilto ir jo prieigų rekonstrukcijos ir sutvarkymo projekto vertė 12,9 mln. litų.

Šis pakeliamasis tiltas dabar bus pats moderniausias Lietuvoje, nes jį pakelti, kad pralauktų laivas, užtruks vos kelias minutes, todėl nereikės nukreipti eismo, automobiliai tiesiog turės šiek tiek palaukti prie užkardo.

„Labai noriu atkreipti vairuotojų dėmesį, kad paleidus eismą Pilies tiltu, bus panaikinta laikina judėjimo schema. Suprantu, kad į lengvesnį kelią grįžti yra paprasčiau, tačiau vairuotojai vis tiek turi būti atidūs ir nuo penktadienio ryto stebėti kelio ženklus, gatvių ženklinimą“, – teigė V. Grubliauskas.

Kol vyko Pilies tilto rekonstrukcija, Mokyklos gatvės viaduke buvo laikinai suformuotos penkios eismo juostos. Savaitgalį geltonąsias juostas tikimasi nuimti ir jau nuo pirmadienio eismas šiuo viaduku vėl bus leidžiamas keturiomis juostomis.

Tiltų gatve bus leidžiama važiuoti viešajam transportui, lengviesiems taksi automobiliams, neįgaliesiems ir dviratininkams.

Kol kas išliks laikinoji žiedinė sankryža tarp Sausio 15-osios, Galinio Pylimo, Minijos ir Pilies gatvių. Mėnesį bus stebima, kaip joje vyksta eismas, o paskui priimami atitinkami sprendimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)