„Kaip ir visiems mažiesiems autobusų parkams, taip ir mums nauji, modernūs, ekologiški autobusai - didelė dovana. Juos išleidę į miesto maršrutus, iš esmės atnaujinsime keleivinio transporto priemonių parką", - sako Ukmergės autobusų parko direktorius Alfonsas Prabišas.

Ukmergės autobusų parkui skirti penki suspaustas gamtines dujas naudojantys „Castrosua City Versus Citelis CNG" ir vienas dujomis bei elektra varomas „Castrosua Tempus Hybrid". Transporto priemonės ukmergiškiams nekainavo nė lito.

Prieš sulaukdami naujų autobusų, ukmergiškiai įsirengė suspaustų gamtinių dujų kompresorinę. Tokiu būdu Ukmergė tapo aštuntuoju Lietuvos miestu, kur transporto priemonių bakai bus pildomi ekologiškais degalais.

Autobusas Castrosua City Versus Citelis CNG
Priminsime, jog iš viso už lėšas, gautas už Lietuvos Ispanijai parduotus vadinamuosius taršos leidimus, nupirkti 93 autobusai: 83 varomi suspaustomis gamtinėmis dujomis ir dešimt - hibridų. Jie paskirstyti devyniems šalies autobusų parkams ir jau važinėja septyniuose Lietuvos miestuose.

Planuojama, jog į miesto maršrutus naujosios Ukmergės autobusų parko keleivinio transporto priemonės išvažiuos pirmadienį, gruodžio 15-ąją.