Tarpusavy sujungtų autobusų stoties bei prekybos centro pastatų kompleksas pastatytas Klaipėdos plente, netoli sankryžos su Kretingos gatve.

Stotyje įrengta laukimo salė su 70 sėdimų vietų, bilietų kasos ir sanitarinės patalpos, įrengti informaciniai monitoriai su autobusų tvarkaraščiais.

Objektas pritaikytas žmonėms su negalia, įdiegtos šiuolaikinės priešgaisrinė, priešavarinė ir teršalų elektroninė perspėjimo sistemos. Pasirūpinta ir vairuotojų patogumu – jiems įrengti modernūs poilsio kambariai, teigiama savivaldybės pranešime.

Perone įrengta 16 autobusų stovėjimo aikštelių, atskiros keleivių informavimo, bagažo bei smulkių siuntų tarnybos.

Laukimo salėje bei lauko erdvėse veikia vaizdo stebėjimo kameros, kurios padės užtikrinti keleivių saugumą. Stoties pastate duris atvėrė ir picerija.

Naujosios Palangos autobusų stoties komplekso užsakovas – bendrovės „ Palangos komunalinis ūkis” ir „Palanga Properties”. Pastaroji šiam projektui buvo numačiusi skirti apie 18 mln. litų.

„Įgyvendinus šį projektą bei autobusų stotį iškėlus iš miesto centro – bus gerokai sumažintas transporto priemonių keliamas triukšmas, sumažės automobilių srautas ir oro tarša. Miesto centre taps jaukiau ir saugiau. Gyventojų ir svečių patogumui iš stoties į miesto centrinę dalį kas 15 minučių kursuos visuomeninis transportas“, – penktadienį sakė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Naujoji autobusų stotis per parą galės aptarnauti iki 300 autobusų. Šiuo metu kurorto autobusų stotyje per parą aptarnaujama apie 200 autobusų.

Planuojama, kad kiekvieną dieną ne kurortinio sezono metu vyks 78-80 reisų, vasarą jų skaičius didės bent 30-40 procentų, teigė „Palangos komunalinio ūkio“ direktoriaus pavaduotojas Vidas Misikonis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)