Norėdamas sutrumpinti kelią iki boulingo klubo vaikinas savo automobiliu pasuko Šaltinių gatve. Tačiau važiuojant pro toje gatvėje įsikūrusį matematikos ir informatikos fakultetą vilniečio automobilis susidūrė... su to fakulteto docentu Valdu Undzėnu. „Prie perėjos išbėgo vyras, greitai stabdžiau, bet jis trenkė kumščiu į langą, ir tiek“,- pasakojo R.Buršteinas. Tačiau docentas aiškina kitaip: "aš per 10 metrų pamačiau, kad automobilis atvažiuoja, man pasirodė, kad mano ir vairuotojo akys susitiko, supratau, kad vairuotojas sustos, ir drąsiai žengiau per pėsčiųjų perėją".

Nors ir būdamas matematikos fakulteto docentas Valdas Undzėnas neapskaičiavo, kad vairuotojas pasielgs kitaip ir nepraleis jo per pėsčiųjų perėją. „Man bežengiant per perėją prieš nosį iššoko automobilis, ištiesiau rankas, atsirėmiau į stiklą, kuris buvo nuleistas, ir tas stiklas trūko“,- tikina docentas V.Undzėnas. „Aš nežinau, ar žmonės remiasi į mašiną kumščiais, gal labiau delnais... iki jo buvo metras... galėjo sustoti“,- atremia žurnalistas.

Po susidūrimo, nepaisydamas išdaužto stiklo, docentas ramiai nužingsniavo į savo darbovietę. Tiesa, dabar dėl to jis jau graužiasi. Ir nors jis tiki esąs nekaltas, tačiau paaiškinti, kodėl pasišalino iš įvykio vietos, mokslininkas negali. „Va čia aš ir nežinau, paskui su kolegomis šnekėjomės, gaunasi, kad iš įvykio vietos pabėgau, man atrodė, kad nėra prasmės, aš dar pirštu pagrūmojau ir... iš lėto nuėjau savo laiptais“,- aiškino docentas.

Tai, kad sostinėje, Šaltinių gatvėje, esanti pėsčiųjų perėja – pavojinga, išsiaiškinome ir filmavimo metu, paprašius docentą keletą kartų pereiti per perėją - šio vėl vos nepartrenkė automobilis. Be abejo, pėsčiųjų perėja šioje vietoje ypač prastai matosi: ženklus užstoja medžių šakos, einančius per perėją žmones paslepia automobiliai, o ir pati perėja, matyt, nedažyta nuo užpraėjusios vasaros. Nepaisant to, vairuotojai turėtų pastebėti keliu, o ypač per pėstiesiems skirtas perėjas, einančius žmones.

„Aš to neneigiu, bet jei tau pervažiavo koją, tai nėra pagrindas tau sudaužyti automobilį, galiu pasiteisinti, kad tos perėjos čia nesimato“,- tikino Romanas Buršteinas. Su tuo sutiko ir vairuotojo iškviesti policininkai bei pats docentas, anot jo, jei langą jis būtų iškūlęs jo fakulteto studentui, gal kokią penkiasdešimtinę ir primestų prie žurnalisto patirtų 140 litų nuostolio. Tačiau docentas įsitikinęs, kad vairuotojas pažeidė KET, be to jis pats į įvykį linkęs žvelgti kaip ir jo studentai, su humoro doze: „jei teko pavartyti internetą, tai studentai prisijuokė: ir iš dėstytojo, turinčio „smagią rankelę“, ir iš jo dėsnių žinojimo“.

Vis dėl to žurnalistas kitokios nuomonės ir į įvykį žiūri rimčiau: „keista, kad tai padarė mokslininkas, jis turėtų būti mums pavyzdys ir mus mokyti“.

Įvykį tiriantys sotinės pareigūnai kol kas nekomentuoja bylos eigos, bet tikina, kad vyksta tyrimas. Beje, žurnalisto Romano Buršteino draugai balandžio pirmąją išgirdę, kad jo automobilio langą išbarškino smagią rankelę turintis dėstytojas, tai palaikė tik nevykusiu pokštu.

„Keliai. Mašinos. Žmonės.“ – sekmadienį, 17.00 val. ir ketvirtadienį, 23.25 val.