Tai naujienų agentūrai ELTA patvirtino bendrovei atstovaujantis advokatas Vladimiras Odiagaila.

„Teismo posėdis paskirtas spalio 7 dieną, 10 val. Maskvos laiku. Bus sprendžiama, ar paleisti laivą už užstatą“, – praėjusią savaitę telefonu Eltai sakė V. Odiagaila.

„Jūros vilkas“ rugsėjo 18 d. buvo sulaikytas tarptautiniuose vandenyse. Rusijos Federacijos pasieniečiai laivą jėga nutempė į Murmansko uostą. Laivo įgulą sudaro 28 žmonės, 3 iš jų lietuviai.

Pirmadienį Rusijoje turėjęs vykti teismas dėl laivo arešto buvo atidėtas. „Jūros vilką“ valdančios įmonės „Arctic Fishing“ vadovas Giedrius Gruzdys teigė, kad laivo įgula šiuo metu jaučiasi gerai, daliai jų leista palikti laivą ir patekti į Murmanską.

„Jei bus nuspręsta laivą paleisti už užstatą, „Jūros vilkas“ galės tęsti krabų žvejybą, bet kituose vandenyse. Jei vis dėlto laivas liktų areštuotas, o vertinant situaciją Rusijoje, šio varianto atmesti negalima, įgula visada turės galimybę palikti laivą, nes ekipažui pretenzijos nepareikštos“, – sakė G. Gruzdys.

Europos Komisija (EK) paskelbtame pranešime ragina nedelsiant paleisti Rusijoje neteisėtai sulaikytą Lietuvos žvejybinį laivą „Jūros vilkas“.

Už jūrų reikalus ir žuvininkystę atsakinga eurokomisarė Maria Damanaki laiške Lietuvos žemės ūkio ministrei Virginijai Baltraitienei dar kartą patikino, kad Europos Komisija padės išlaisvinti laivą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)