Vilniaus miesto savivaldybės įmonės „Vilniaus viešasis transportas“ darbuotojų profesinės sąjungos vadovas Jonas Dekaminavičius BNS sakė, kad tiksli streiko data kol kas nežinoma, tai gali įvykti spalio pabaigoje.

„Pagal Darbo kodeksą, reikia padaryti visuotinį darbuotojų balsavimą. Pagal visas procedūras,viskas gali nusitęsti iki spalio pabaigos“, – sakė J.Dekaminavičius.

Pasak profesinės sąjungos lyderio, viešojo transporto vairuotojai dar nėra gavę atlyginimo už rugpjūčio mėnesį.

„Pagal gegužės mėnesį pasirašytą kolektyvinę sutartį, algas turime gauti laiku, tačiau mums atlyginimai vėluoja ir nesame jų gavę už rugpjūtį. Visos kitos savivaldybės įmonės išsimokėjo algas, o viešasis transportas liko kaip musę kandęs. Vairuotojai pikti, alkani ir jie be atlyginimų sėdintys negali dirbti toliau“, – kalbėjo J.Dekaminavičius.

Įmonės „Vilniaus viešasis transportas“ generalinis direktorius Gintaras Nakutis sakė, kad darbo užmokesčiui išmokėti savivaldybė šiuo metu nesuranda lėšų.

„Vėluojame mokėti atlyginimus, todėl jie (įmonės darbuotojai) dabar ir galvoja apie tokius dalykus. Bet streiką suorganizuoti reikia praktiškai dviejų mėnesių tam, kad viskas teisiškai būtų padaryta“, – sakė G.Nakutis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)