„Dialogo sąlygos kol kas negali būti įgyvendintos. Mes nusprendėm prisiimti atsakomybę ir nutraukti streiką“, - pareiškė profsąjungos atstovas Guillaume Schmidas.

Pastebima, kad pilotų derybų su įmone, vykusių rugsėjo 27 d., rezultatai nepatenkino nė vienos šalies.

Pasak G. Schmido, pilotai planuoja tęsti derybas, bet vramesnėje aplinkoje".

Anksčiau skelbta, kad „Air France“ pasirengusi atsisakyti planų plėsti antrinę pigių skrydžių bendrovę „Transavia“ tuo atveju, jeigu pilotai nedelsdami sugrįš į darbą.

Pilotai streikavo dvi savaites, apie pusę oro linijų suplanuotų skrydžių buvo pristabdyti. Pilotai nepatenkinti tuo, kad plečiant pigių skrydžių bendrovę pilotams bus mokami mažesni atlyginimai, lyginant su tais, kurie mokami dirbant pagrindinėje Prancūzijos ir Olandijos oro linijų „Air France-KLM“ grupėje.

Anksčiau šį mėnesį „Air France“ paskelbė planus daugiau nei du kartus padidinti keleivių, gabenamų jos pigių skrydžių bendrove „Transavia“, skaičių iki 2017 metų ir išplėsti jos operacijas už Prancūzijos ribų.

Už Prancūzijos ribų pilotai samdomi pagal vietos įdarbinimo sąlygas, todėl jų atlygis gali būti mažesnis nei dirbant pagrindinėms „Air France“ oro linijoms.

Bendrovės paskaičiavimais, streikas per dieną kainavo iki 15 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją