Tačiau Kauno galvos dairosi į sostinės pusę ir akylai stebi dviračių nuomos sistemos įdiegimą. Atsargiai, tačiau ir laikinojoje sostinėje planuojama panaši sistema. Tiesa, kol kas nėra jokių kalbų apie konkrečias datas, sumas ir terminus.

Dar vienas naujas takas

Besibaigiant dviratininkų sezonui Kaune oficialiai atidarytas dar vienas dviračių takas, kuris sujungė didžiausią mikrorajoną Šilainius su Senamiesčiu.

Naujasis takas prasideda netoli „Megos“, ties Kuršių gatve. Dviračių takas leidžiasi žemyn Baltų prospektu ir susijungia su jau anksčiau nutiestu taku Neries krantine. Taip pasiekiamas miesto Senamiestis ir Santaka.

Viso maršruto ilgis – 9 km. Viso projekto įgyvendinimas kainavo apie 2 mln. Lt.
Bendras 10-ies Kauno dviračių takų ilgis siekia apie 62 km.


Dairosi į Vilnių

Kauno meras Andrius Kupčinskas sako, kad iki šiol didžiausias dėmesys buvo skiriamas dviračių infrastruktūrai gerinti.

Į tai buvo nukreipiamos ir Europos sąjungos lėšos. Kitame ES paramos laikotarpyje planuojama ir nuomos sistema.

Iki šiol Kauno savivaldybė jau buvo gavusi pasiūlymą dėl nuomos sistemos. Tačiau jis savivaldybės netenkino.

„Esame gavę tam tikrų pasiūlymų, savivaldybėje suburta darbo grupė. Kol kas buvo pasiūlymas, atiduoti visą miesto reklamą ir sukurti monopolį, kaip Vilniuje, ir už tai gauti dviračius. Jei pažiūrėtume, kokios rinkliavos atsisako miestas, tai dviračio kaina prilygsta automobilio kainai. Mums tai nepriimtina. Tačiau turime ir kitų pasiūlymų, kuriuos nagrinėjame“, - DELFI sakė A. Kupčinskas.

Vilniuje dviračių sistema jau funkciuoja, nors pradžioje oranžiniai dviračiai sulaukė kritikos lavinos. Kaunas atidžiai nagrinėja sostinės klaidas ir stengsis jų nekartoti.

„Manau, kad skelbsime konkursą šiai sistemai sukurti, bet pirminis siūlymas atiduoti visus miesto reklamos plotus ir už tai gauti dviračius – finansiškai nenaudingas miestui. Toks pasiūlymas buvo kartu su stotelių koncesija. Buvo žodžiu kalbama, tačiau tikro pasiūlymo nebuvo. Dabar nuodugniai išsinagrinėjome Vilniaus sistemą ir žinome, kad tie dviračiai ne iš dangaus nukrito“, - teigia A. Kupčinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)