Apsivilkę uniformomis, lakūnai susirinko prie Nacionalinės Asamblėjos pastato Paryžiuje.

Pilotų streikas trunka jau antrą savaitę, jį numatyta tęsti iki penktadienio, nors neatmetama tikimybė, kad jis bus pratęstas.

Prancūzijos ministras pirmininkas Manuelis Vallsas antradienį perspėjo, kad streikas kelia "rimtą pavojų" oro linijoms.

"Toks streikas neturi jokio pagrindo... Jis kelia pavojų Prancūzijos įvaizdžiui ir kelia rimtą pavojų aviacijos bendrovei "Air France", - kalbėjo premjeras per "Europe 1" radiją. - Streikas turi būti nutrauktas. Oro linijų vadovybė turi keletą pasiūlymų ir, man atrodo, kad jos siūlomos sąlygos turėtų patenkinti abi puses".

Anksčiau šį mėnesį "Air France" paskelbė planus daugiau nei du kartus padidinti keleivių, gabenamų jos pigių skrydžių bendrove "Transavia", skaičių iki 2017 metų ir išplėsti jos operacijas už Prancūzijos ribų.

Už Prancūzijos ribų pilotai samdomi pagal vietos įdarbinimo sąlygas, todėl jų atlygis gali būti mažesnis nei dirbant pagrindinėms "Air France" oro linijoms.

Vienas iš protestuojančių pilotų Alanas Magi sakė, kad "Lakūnų, dirbančių oro linijoms "Air France", skaičius mažėja kasmet, ir nėra prasmės steigti kitos bendrovės už Prancūzijos ribų.

"Toks sprendimas ne tik kainuos pilotams darbo vietas... jis sunaikins pačią "Air France". Mes negalime su tuo sutikti ".

Pirmadienį "Air France" pasiūlė įšaldyti savo planus pigių skrydžių kompaniją "Transavia", bet pilotų profsąjunga SNPL atmetė tokį siūlymą, pavadindama jį "melagingu manevru".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)