Tai DELFI patvirtino Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Uosto priežiūros tarnybos viršininkas Juozas Saudargas.

„Įgula yra padavusi į teismą dėl atlyginimų nesumokėjimo“, - DELFI sakė J. Saudargas.

Uosto priežiūros tarnybos viršininko teigimu, laivas „Beam“ yra areštuotas, tačiau jis taip pat yra remontuojamas.

Įmonės „Arctic Fishing“ direktorius Giedrius Gruzdys DELFI teigė nenorintis teikti informacijos apie laivą „Beam“.

Direktoriaus tvirtinimu, laivas nėra areštuotas, jis remontuojamas. Tiesa, G. Gruzdys pripažino, kad „jeigu ir buvo kokių situacijų, tai jos yra pasibaigusios“ taip leisdamas suprasti, kad konfliktas dėl atlyginimų galėjo būti išspręstas.

DELFI primena, kad Lietuvoje registruotos bendrovės „Arctic Fishing“ laivas „Jūrų vilkas“ buvo sulaikytas ir nutemptas į Murmansko uostą, mat esą laivas užsiėmė neteisėta žvejyba Rusijos ekonominiuose vandenyse.

G. Gruzdys sakė, kad „Jūrų vilkas“ žvejojo krabus NEAFC kontroliuojamoje zonoje, o ne Rusijos ekonominiuose vandenyse.

„Arctic Fishing“ taip pat turi žvejybinį laivą „Karalius“. Lietuvos jūrininkų sąjungos vadovas Petras Bekėža pasakojo, kad šis laivas irgi turėjo problemų, nes, kaip reikalauja Darbo kodeksas, nepranešė apie įdarbintus žmones. Pagal reikalavimus, bet kokiame Lietuvoje registruotame laive turi būti ne mažiau kaip du trečdaliai Europos ekonominės erdvės šalių jūrininkų.

Registrų centro duomenimis, Lietuvoje registruota įmonė „Arctic Fishing“ priklauso JAV piliečiui Aleksander Jurij Silagin.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)