Per penkerius vadovavimo Šiaulių oro uostui metus Susisiekimo ministerijos į šį postą deleguotas J.Jutkelis prisimena tik vieną mėnesį, kai savivaldybės kontroliuojama įmonė gavo 13 tūkst. litų pelno.

Per praėjusius metus savivaldybei pavaldi bendrovė patyrė beveik 230 tūkst. litų nuostolių. Nuostolingas buvo ir pirmasis šių metų ketvirtis, kuris atnešė apie 60 tūkst. litų nuostolių. Per keturis šių metų mėnesius oro uostas priėmė tik apie 20 lėktuvų.

Miesto politikai susirūpino, kad tokia padėtis bet kada gali baigtis įmonės bankrotu - nuostoliai daugiau kaip keturis kartus viršija įstatinį kapitalą.

Pasak miesto savivaldybės tarybos nario Alfredo Lankausko, šalies valdžia, nuolat proteguodama Kauną, ignoruoja Šiaulius - parengtoje Lietuvos civilinės aviacijos strategijoje Zoknių nėra. Anot jo, Šiaulių oro uostas daugiau dėmesio sulaukia iš JAV ambasados negu iš savo valstybės. Būtent JAV ambasados siūlymu Šiaulių oro uostas turėtų aptarnauti 15 transporto lėktuvų, kurie skraidins krovinius į Afganistaną. Sutartį siūloma sudaryti dėl dviejų skrydžių per savaitę.

Miesto taryba nusprendė atšaukti ir įmonės valdybą, kuriai vadovavo administracijos direktoriaus pavaduotojas socialdemokratas Justinas Sartauskas.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"