Orlaivių gamintoja nurodo, kad toks požiūris gali sumažinti tarptautinių partnerių norą ateityje bendradarbiauti gynybos sektoriaus projektuose. Apie tai praneša „Reuters“.

Vokietijos ūkio ministras Sigmaras Gabrielis, ketinantis griežtinti ginklų eksportą į konfliktines zonas, praėjusį mėnesį pareiškė, kad šalies ginklų pramonės ateitis priklauso nuo konsolidacijos su kolegomis iš Europos. Tiesa, jis prieštarauja vokiečių tankų bei šarvuotų transporto priemonių gamintojos „Krauss-Maffei Wegmann“ susijungimui su prancūzų konkurente „Nexter“. Ministro manymu, gamintojai geriau jungtis su vokiškomis KMW ir „Rheinmetall“.

Taip pat šiuo metu Berlynas blokuoja Europos tarptautinės raketų gamintojos MBDA susitarimą teikti prieštankines raketas Katarui.

„Nors šiuo metu sakomos didingos kalbos apie tai, kad būtina siekti daugiau bendradarbiavimo ir konsolidacijos Europos gynybos srityje, tačiau Prancūzijos ir Vokietijos bendradarbiavimui gresia didžiausias pavojus“, - kalbėjo „Airbus“ generalinis direktorius Tomas Endersas ketvirtadienį.

„Kuri Europos vyriausybė vėliau norės su Vokietija vykdyti svarbius projektus gynybos srityje? Kaip toks vienašališkas ir populistinis požiūris gali padėti eiti į priekį bendrai Europos gynybos ir saugumo politikai?“, - klausia savo kalboje T. Endersas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)