„Trinkelės keičiamos ten, kur stovi vanduo ir vietose, išvažinėtose sunkiojo transporto. Nežinau, kiek laiko užtruksime, viskas priklauso nuo oro. Šiandien visą dieną dirbome, bet rytoj reiks viską perdaryti, nes lietus ir vėjas daro savo“, - sakė darbininkas.

Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Janio Laurinaičio, Rotušės aikštėje yra tvarkomas brokas atsiradęs garantinio laikotarpio metu.

„Atlikti darbai dar nėra priduoti, o mes negalime jų priimti iš rangovo, kai objektas užbaigtas netinkamai: plokštės sutrūkusios, trinkelės iškrypusios. Nurodėme tam tikras vietas, kuriose brokuotos trinkelės turi būti pakeistos“, - sakė J. Laurinaitis.

Pažeistoms trinkelėms pakeisti yra numatyta trisdešimt dienų, o už jų pakeitimą atsakingos dvi įmonės: „Algraižė“ ir „VA statyba“.

Priėmus Rotušės aikštėje atliktus darbus bus suteikta garantija penkeriems metams.

Projektas, numatantis Rotušės aikštės trinkelių keitimą, buvo parengtas 2008-2009 metais. Tuo metu miestui vadovavo Česlovas Daugėla. Jau tuomet pasigirdo įvairių kalbų, kad buvusios betoninės trinkelės dar nebuvo stipriai susidėvėjusios ir jų keisti nereikėjo, o naujosios kiniškos granito trinkelės lietuviško oro neatlaikys ir ims trūkinėti.