Tarptautinio Vilniaus oro uosto generalinio direktoriaus Mindaugo Ivanausko kėdė ėmė klibėti po Seimo rinkimų. Jau kurį laiką Susisiekimo ministerijos pareigūnai viešai kritikuoja didžiausio šalies oro uosto vadovybę, trečiadienį rašo dienraštis "Lietuvos žinios".

Praėjusią savaitę valstybes įmonė Tarptautinis Vilniaus oro uostas susilaukė savo steigėjos - Susisiekimo ministerijos - priekaištų dėl per didelio pelno. Pernai įmonė gavo apie 16,5 mln. litų pelno.

"Mes neverčiame Vilniaus oro uosto dirbti nuostolingai, bet jo pelnas yra per didelis - jis uždirbo nepadoriai daug", - pareiškė Susisiekimo ministerijos Civilinės aviacijos departamento direktorius Vidmantas Kairys.

Buvo suplanuota, kad oro uostas uždirbs 8 mln. litų, tačiau valdininkai nenurodė, koks didžiausias pelnas yra leistinas. V.Kairio teigimu, oro uostas nemoka pelno mokesčio, todėl valstybei jokios naudos iš to pelno nėra. Įmonės uždirbti pinigai naudojami įvairioms investicijoms.

M.Ivanauskas dienraščiui prisipažino jaučiąs Susisiekimo ministerijos sekretoriaus Valdemaro Šalausko ir V.Kairio spaudimą. Nors įmonė dirba pelningai, ją viena po kitos tikrina audito kompanijos.

"Siunčiami specialistams nevisiškai suprantami raštai, duodami prieštaringi nurodymai bei pavedimai. Suprantama, tai trikdo normalų 720 žmonių darbą", - teigė M.Ivanauskas.

Anot jo, spaudimas prasidėjo, kai oro uosto keleivių terminalo, skirto Šengeno sutarties reikalavimams vykdyti, projektavimo konkursą laimėjo ne ministerijos vadovo pageidaujama bendrovė.

Užkulisiuose jau minimi galimi kandidatai į Vilniaus oro uosto generalinio direktoriaus postą. Teigiama, kad šioje strateginėje įmonėje savo žmogų nori matyti ir Darbo partija, ir socialdemokratai.

"Darbiečiai" į šias pareigas esą norėtų skirti savo partijos narį iš Šiaulių Joną Jutkelį, kuris dabar laikinai vadovauja nuostolingai dirbančiai savivaldybės įmonei Šiaulių oro uostas.

Socdemų kandidatas - buvęs Seimo narys, aplinkos ministro patarėjas socialdemokratas Alfonsas Macaitis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją