Be geriausios metų oro linijų bendrovės titulo, „Cathay Pacific“ pasiekė ir naują rekordą, tapdama vienintele vežėja, keturis kartus – 2003, 2005, 2009 ir 2014 metais – pripažinta geriausiomis avialinijomis, rašo dailymail.co.uk.

Australų oro linijų bendrovė „Qantas“ antrą kartą iškrito iš pirmojo dešimtuko ir šiemet užėmė 11 vietą. Pernai „Qantas“ buvo dešimta, o aukščiausią poziciją ši bendrovė buvo pasiekusi 2008 metais, kai užėmė trečią vietą.

„Malaysian Airline“, tris kartus patekusi į geriausių oro bendrovių dešimtuką, po dviejų ją sukrėtusių aviakatastrofų smarkiai smuko žemyn ir užėmė tik 18 vietą.

Pasaulio avialinijų apdvanojimo („World Airlines Award“) laimėtoja buvo paskelbta per Farnboro tarptautinę aviacijos mugę Didžiojoje Britanijoje. Laimėtoja renkama pagal aviacijos firmos „Skytrax“ atliekamą analizę.

„Cathay Pacific“ vadovas  Ivanas Chu „The Sydney Morning Herald“ sakė, kad „itin didžiuojasi, jog šis prizas atiteko tiek „Cathay Pacific“, tiek Honkongui“.

Antrąją ir trečiąją vietas užėmė „Qatar Airways“ bei „Singapore Airlines“, o „Emirates“ iš praėjusių metų pirmosios vietos smuktelėjo į ketvirtąją.

Savame regione „Qantas“ sulaukė geresnių naujienų – ši bendrovė buvo įvardyta geriausiomis avialinijomis Australijos bei Ramiojo vandenyno regione. Pirmąjį šio regiono trejetuką užbaigia  „Virgin Australia“ ir „Air New Zealand“.

Šio konkurso metu renkama ir geriausia įgula. Ja buvo pripažinti „Garuda Indonesia“ darbuotojai. Tuo tarpu „Singapore Airlines“ laimėjo geriausios pirmosios klasės įgulos kategorijoje.

„Qatar“ užėmė pirmąją vietą geriausios verslo klasės, o Korėjos oro linijų bendrovė „Asiana“ – ekonominės klasės kategorijoje.

Geriausiomis pigių skryžių bendrovėmis buvo išrinktos „AirAsia“ bei „AirAsiaX“, užėmusios atitinkamai pirmą ir antrąją vietas.

Anot „The Sydney Morning Herald“, „Skytrax Awards“ oro linijų bendroves įvertina apklausdama beveik 19 mln. keleivių iš 160 šalių.

The World Airline Awards“ yra ne pelno siekianti organizacija, nepriklausoma nuo trečiųjų šalių įtakos. Šiuose rinkimuose savo balsą gali atiduoti bet kuris oro linijų bendrovių keleivis.

Geriausios 2014 metų oro linijų bendrovės:
1.      „Cathay Pacific Airways
2.      „Qatar Airways“
3.      „Singapore Airlines“
4.      „Emirates“
5.      „Turkish Airlines
6.      „ANA All Nippon Airways“
7.      „Garuda Indonesia“
8.      „Asiana Airlines
9.      „Etihad Airways“
10.  „Lufthansa

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)