Kaip rašo dienraštis „Šiaulių kraštas“, pirmadienį Šiaulių oro uosto direktorius Romas Mikšys žadėjo per tokį laiką išsiaiškinti situaciją.

Šiaulių oro uosto projektas skraidinti keleivius užsakomaisiais reisais į Turkijos kurortą Antaliją pakibo ore dėl bankrutuojančios bendrovės "Go planet travel", kuri ketino iš Šiaulių į Turkiją skraidinti keleivius "Grand cru airlines" lėktuvais.

Abi šios bendrovės gegužę dar priklausė vienam holdingui, bet pasikeitus avialinijų bendrovės akcininkams, liepos 3 d. ji nutraukė sutartį su "Go Planet Travel" dėl neatsiskaitymo už paslaugas.

"Grand Cru Airlines" vadovo Valdo Barakausko teigimu, skolos sudaro 4 mln. litų. Liepos 4-ąją Turizmo departamentas sustabdė "Go Planet Travel" veiklą, bet išvakarėse Šiaulių oro uosto ir "Go Planet Travel" atstovai "Šiaulių kraštui" dar garsino, kad vyksta pasirengimas skrydžiams į Turkiją.

Sutartį Šiaulių oro uostas turėjo pasirašyti su vežėju - "Grand Cru Airlines". Nors ji ir nebuvo pasirašyta, projektas startavo, kai tik miesto taryba buvo įtikinta atriekti jam per dvejus metus 350 tūkst. litų.

Pirmadienį pranešta, kad Turizmo departamentas įpareigotas kreiptis į prokurorus dėl galimai nusikalstamų kelionių organizatoriaus "Go planet travel" veiksmų.

Kiek bilietų skrydžiams iš Šiaulių į Antaliją kelionių organizatorius spėjo parduoti, R. Mikšys nežino, tačiau, pasak jo, šis verslas yra apdraustas, todėl klientai turi atgauti pinigus.

Pirmadienį savivaldybėje surengtoje spaudos konferencijoje R. Mikšys aiškino negalėjęs žinoti, kad turi reikalą su rizikingu partneriu. Jo tikinimu, projekto neatsisakoma.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)