JAV pareigūnams praėjusią savaitę sustiprinus oro uostų saugumą, Federalinė transporto saugumo administracija (TSA) sekmadienį užsienyje esantiems oro uostams nurodė atidžiau tikrinti į JAV tiesiogiai skrendančių piliečių elektroninius prietaisus.

Nors TSA neturi tiesioginės įtakos užsienio šalių aviacijos operatoriams ir oro uostams, avialinijos privalo paklusti administracijos sprendimams, jei nori vykdyti tiesioginius skrydžius į JAV.

"Saugumo patikros metu pareigūnai savininkų gali paprašyti įjungti prietaisus, įskaitant ir mobiliuosius telefonus. Neveikiančius prietaisus bus draudžiama neštis į lėktuvą. Keliautojai gali būti tikrinami papildomai", - rašoma TSA išleistame pranešime.

"Reuters" duomenimis, papildomai nebus tikrinami "Apple" ir "Samsung" mobilieji telefonai.

Didžiosios Britanijos, Vokietijos ir Prancūzijos pareigūnai tikino paklusiantys amerikiečių reikalavimams, tačiau apie papildomas saugumo patikras iki šiol pranešė tik Londono "Heathrow" oro uosto atstovai. Kol kas neaišku, kaip sustiprintos saugumo priemonės paveiks oro uostų tvarkaraščius.

Apie sugriežtintas saugumo priemones į JAV skrendančiuose lėktuvuose Vašingtono pareigūnai pranešė praėjusią savaitę, tačiau detalesnių paaiškinimų nepateikė. Nepriklausomi saugumo analitikai spėja, kad JAV žvalgybos turi duomenų apie Sirijos ir Jemeno islamistų gaminamas bombas, galinčias išvengti oro uoste taikomų patikros priemonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)