Dabar opozicija planuoja rengti laikinosios sostinės gyventojų apklausą, ką jie mano apie Kauno gatves.

Organizuos apklausą

„Kalbama, kad duobių neliko. Netgi naudojami tokie terminai, kaip „gatvės beveik kaip ledas“. Tai norime pasakyti, kad situcija tikrai nėra tokia gera, kaip bandoma nupiešti. Norėdami merui nuimti rožinius akinius, keturių frakcijų nariai organizuoja gyventojų apklausą“, - sako „Vieningo Kauno“ lyderis Povilas Mačiulis. Be „Vieningo Kauno“ idėją palaiko Liberalų sąjūdis, Darbo partija, frakcija „Dirbam Kaunui“.

Kauniečių bus prašoma atsakyti į 6 klausimus, tokius kaip: kaip manote, ar per pastaruosius 8 metus pagerėjo Kauno gatvių būklė? Be to, opozicija siekia, kad Kaunas nestatytų Kongreso rūmų, o geriau investuotų į gatvių tvarkymą. DELFI primena, kad A. Kupčinskas ne kartą kalbėjo, kad kongresų rūmai turėtų iškilti Nemuno pakrantėje, ties Minkovskių gatve.

„Ką miestiečiai rinktųsi: ar Kongreso rūmus ar daugiau investuoti į miesto gatves?“, - retoriškai klausia P. Mačiulis.

8 metų laikotarpis pasirinktas neatsitiktinai – tiek metų, tai yra antrą kadenciją su nedidele pertrauka, Kaunui vadovauja konservatorius A. Kupčinskas.

„Gatvės tai yra įrodymas, kad miesto valdžia nesugeba valdyti kauniečių pinigų. Pinigai remontui išleidžiami, tačiau už tuos pinigus neatliekami kokybiški darbai ir jie tarnauja vienerius metus. Tai yra neūkiškumas ir nemokėjimas valdyti pinigų“, - sako Visvaldas Matijošaitis.

Manoma, kad apklausa galėtų būti atliekama rudenį. Jos metu būtų apklausta apie 1 tūkst. kauniečių.

Pozicijos kardinaliai skiriasi

Valdžios ir opozicijos nuomonės kardinaliai išsiskiria ir vertinant prieš porą metų priimtą sprendimą.

Buvęs Kauno meras liberalas Rimantas Mikaitis stebisi, kad Kauno valdžia siūlo naikinti prieš porą metų tarybos priimtą sprendimą ir į Kauno gatves investuoti milijonus. Liberalas kaip tik siūlo grįžti prie šio projekto.

„2011 metų sausį buvo priimtas Tarybos sprendimas, kad kapitaliai remontuosime gatves ir įvardinta suma – 60 mln. Lt su atidėtu mokėjimu, atsiskaitant su rangovais per 10 metų. Lygiai prieš dvejus metus – 2012 metų birželį – sprendimas buvo patikslintas. Buvo įvardinta, kad darbų reikia atlikti už beveik 100 milijonų. Buvo įvardinti šaltiniai – tam turėjo būti naudojamos ir Kelių direkcijos, ir savivaldybės, ir skolintos lėšos. Tačiau per dvejus metus šis sprendimas visiškai nebuvo pradėtas įgyvendinti, o mero suburta darbo grupė ieškojo būdų, kaip pagrįsti, kodėl šių darbų negalima atlikti“, - stebėjosi R. Mikaitis.

Liberalo teigimu, netrukus Kauno politikams bus siūloma balsuoti ir naikinti minėtą sprendimą.

„Nepasiūlydami jokių alternatyvų ir gatves toliau lopys už Kelių direkcijos skiriamas lėšas. Tai yra 11-12 milijonų kasmet. Kitos savivaldybės gatvių remontui skiria bent tiek pat, kiek gauna iš direkcijos. Kaunas skiria vos 5 mln. Lt“, - sako R. Mikaitis.

Tuo tarpu Kauno savivaldybės duomenimis, šiais metais gatvėms ir tiltams skirta daugiau nei 63 mln. Lt. Nuo balandžio suremontuotos 84 gatvės arba 400 tūkst. kv. metrų ploto. Be to, sutvarkyta 350 vienetų šulinių dangčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (280)