Šiemetinis konkursas “Metų automobilis 2002” prasidėjo lapkričio 5 dieną. Iki šiandienos devyni Lietuvos žurnalistų autoklubo vertinimo komisijos nariai beveik kiekvieną dieną bandė 24 naujausius šiam konkursui pateiktus automobilius.

Kiekvienas komisijos narys su kiekvienu automobiliu privalėjo nuvažiuoti ne mažiau kaip 150 kilometrų. Siekiant, jog bandymų sąlygos būtų kuo objektyvesnės, jau antrus metus iš eilės visi konkursui pateikti automobiliai buvo bandomi su vienodomis “Gislaved” žieminėmis padangomis, į jų degalų bakus buvo pilamas vienodas “Statoil Ultima” kuras.

Pirmąjį gruodžio savaitgalį Pabradės kariniame mokymo centre buvo surengti specialūs visureigių bandymai, kuriuose varžėsi keturi šiais metais konkursui pristatyti visureigiai – “Jeep Cherokee”, “Mitsubishi Pajero”, “Nissan X-Trail” ir “SsangYong Rexton”. Kuris iš jų tapo “Metų visureigiu 2002”, komisijos nariai žada paskelbti tik gruodžio 15 dieną restorane “Da Antonio”. Būtent čia bus tituluotas ne tik geriausias visureigis, bet ir “Metų automobilis 2002”.

Na, o po ilgų bandymų, svarstymų ir skaičiavimų devyni komisijos nariai nusprendė, kad šiais metais penkiais verčiausiais šio titulo automobiliais tapo “Audi A4”, “Fiat Stilo”, “Opel Corsa”, “Peugeot 307” ir “Renault Laguna”. Kol kas šios mašinos išvardintos abėcėlės tvarka. Kas taps pirmuoju, o kas penktuoju, paaiškės tik šeštadienį, kuomet audito kompanijos atstovai atplėš visų komisijos narių vokus ir susumuos jų skirtus balsus.

Priminsime, jog kiekvienas komisijos narys savo žinioje turi 25 balus, kuriuos turės paskirstyti penkiems automobiliams. Daugiausiai balų surinkusi mašina ir bus paskelbta “Metų automobiliu 2002”.

Šis konkursas – jau penktasis. Tad iki šiol garbingus geriausiojo titulus jau yra pelnę “Ford Mondeo”, “Škoda Fabia”, “Ford Focus” ir A klasės “Mercedes Benz”.

Na, o kol geriausias automobilis dar nepaskelbtas, visi Lietuvos gyventojai gali balsuoti už jiems labiausiai patikusį automobilį. Daugiausiai publikos simpatijų surinkęs modelis bus tituluotas “Tautos automobiliu 2002”. Įspėjusieji šį automobilį bus apdovanoti “Gislaved” padangų komplektu. Na, o konkurso mecenatas – draudimo paslaugų bendrovė “ERGO Lietuva” – taip pat rengia loteriją, kurios nugalėtojui padovanos “Metų automobilį 2002”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją