Gegužės 31-ąją į Nidą ir atgal, sustodamas Juodkrantėje, pradės kursuoti naujasis AB "Smiltynės perkėla" laivas - katamaranas "Smiltynė".

Taigi, bus atnaujintas tarp dviejų karų egzistavęs maršrutas, kuriuo plaukiojo garlaiviai. Beje, tokį vardą katamaranui pasiūlė žurnalistas Denisas Nikitenka, mat seniau kursavo garlaivis "Smiltynė".

Klaipėdiečiai su šiuo laivu jau galės susipažinti prieš Laivų paradą, vyksiantį šeštadienį, gegužės 17-ąją. Tądien nuo 12 iki 16 val. norinčius žmones jis plukdys pusvalandį po uosto akvatoriją nemokamai.

Katamarane gali tilpti iki 150 žmonių. Tiesa, į Nidą tiek žmonių "Smiltynė" negalės plukdyti, tik tiek, kiek yra sėdimų vietų – 82.

Reisai į Nidą bus reguliarūs, vyks kasdien du kartus, bus rytinis. Jie tęsis vasaros sezono metu, iki rugsėjo 1 d., o ar bus organizuojami ir vėliau, dar nenuspręsta. Pasak "Smiltynės perkėlos" generalinio direktoriaus Dariaus Butvydo, jeigu bus keturi keleiviai, vis tiek reisas įvyks.

Bazinė bilieto kaina iki Nidos tik į vieną pusę - 30 Lt, iki Juodkrantės - 25 Lt, bet bus taikomos įvairios nuolaidos vaikams, žmonėms, perkantiems keturis ir daugiau bilietų. Gana daug vietos laive yra skirta dviračiams. Jų tilps apie 50 ir už juos atskirai mokėti nereikės.

Beje, už papildomą 5 Lt mokestį mus galima nusipirkti gido paslaugas - keleivis gaus ausines ir, pasirinkęs norimą kalbą iš keturių, galės klausytis pasakojimų vaikščiodamas po laivą ir apie Klaipėdos uostą, ir apie Kuršmarių istoriją.