Vievyje, Lietuvos kelių muziejuje, vykusiame kelininkų ir žurnalistų susitikime Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas Skirmantas Skrinskas teigė, kad prieš septynerius metus prasidėjusi krizė keliuose vis dar tęsiasi. Sumažėjęs finansavimas kelių priežiūrai mažina kelių remontų apimtis, atnaujinimus ir kitus  darbus. Ypač sparčiai blogėja krašto ir rajoninių kelių būklė.
 
„Dėl finansinių sunkumų kelių priežiūra paprastinama, tačiau tai nepadės sutaupyti, mat kuo toliau prastės priežiūra, tuo daugiau reikės lėšų pašalinti vis greičiau didėjančius defektus. Tai jaučiama jau dabar, nes anksčiau Alytaus regiono keliai visoje šalyje pagal kokybę užimdavo pirmąsias, antrąsias ir trečiąsias vietas. Pagal praėjusių metų rudenį atliktos apžiūros rezultatus jau esame tarp ketvirtos ir penktos vietų“, – alytusplius.lt sakė J. Glinevičius.
 
Kelininkų ir žurnalistų suvažiavime buvo pasidžiaugta ir gerais dalykais – praėjusiais metais pavyko pasiekti mažiausius žuvusiųjų keliuose rodiklius per pastaruosius dešimtmečius, o Alytaus mieste pernai jų iš viso nebuvo.
 
Kelininkų atstovai žurnalistams pristatė ir diegiamas naujoves Lietuvos magistraliniuose keliuose, kurios finansuojamos Europos Sąjungos lėšomis. J. Glinevičius patikino, kad Alytaus krašto keliuose artimiausiu metu jų nėra numatyta.
 
„Visos naujovės, didžioji dalis finansų yra nukreipti į magistralinius kelius, todėl jų būklė gerėja. Dėl akivaizdžiai blogėjančios regioninių kelių būklės gyventojai, linkę kaltinti kelininkus, ieškoti kaltų dėl saugaus eismo sąlygų prastėjimo. Tačiau viskas priklauso ne tik nuo kelininkų, bet ir pačių eismo dalyvių sąmoningumo ir atsargumo. Tereikia pradėti nuo paprastų dalykų – saugaus greičio pasirinkimo įvertinus oro, kelio dangos sąlygas, labai svarbu užsisegti saugos diržus“, – pabrėžė specialistas.
 
Susitikimo dalyviai patys galėjo išbandyti saugos diržų efektyvumą, kai automobilis į ką nors trenkiasi ar verčiasi. Atsirado daug norinčių išbandyti šias Lietuvos kelių muziejaus kiemelyje įrengtas atrakcijas.
 
Renginio dalyviai savo žinias tikrino spręsdami testo klausimus, varžėsi važiavimo dviračiais ir riedžiais laikui varžybose. Varžybų nugalėtoju tapo Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriaus pavaduotojas Egidijus Skrodenis.