Tačiau dar vienas vilties žiburėlis nušvito, kai vienas SAIC atstovas pareiškė, jog Kinijos bendrovę gali sudominti tam tikras "Rover" turtas. Kinijos kompanijos atstovas pabrėžė, kad SAIC niekada nesiekė perimti Didžiosios Britanijos kompanijos, o tik norėjo įkurti bendrą įmonę, į kurią kinai investuotų 200-300 mln. svarų sterlingų.

Tuo metu PwC ima mažinti "Rover" tiekėjų gretas ir laukia, kol pagrindinės "Rover" kompanijos "Phoenix Venture Holdings" savininkai perves pažadėtus 49 mln. svarų, kurie leistų bendrovei bent jau kurį laiką gyvuoti ir siekti bendradarbiavimo su kinais.

"Rover" paskirstymo centrą valdanti bendrovė "TM Logistics" pranešė numatanti sumažinti savo darbuotojų skaičių Longbridžo gamykloje, kur šiuo metu dirba 40 žmonių. Gerokai didesnė už "TM Logistics" logistikos firma "Rudolph & Hellman" taip pat įspėjo savo darbuotojus, jog šiuo metu jiems darbo nėra, tačiau kol kas apie atleidimą nepranešė.

BBC naujienų tarnyba skelbia, kad "Rover" darbuotojų žmonos ir vaikai vyksta į Londoną protestuoti prieš Longbridžo gamyklos uždarymą ir reikalauti atnaujinti derybas su SAIC.

Europos Komisija teigia norinti iš Didžiosios Britanijos vyriausybės kaip galima greičiau gauti informacijos, susijusios su jos pagalba bankrutavusiai automobilių gamintojai "Rover.

"Būtų gerai, kad Didžiosios Britanijos valdžia kaip galima greičiau suteiktų mūsų paprašytą informaciją, kad būtu galima įsitikinti, jog šios pagalbos priemonės neprieštarauja Europos Sąjungos (ES) steigimo sutarties nuostatoms", - sakė Komisijos atstovas Jonathanas Toddas.

Pirmadienį Europos Komisija teigė besitikinti informacijos sulaukti per ateinančias 24 valandas. Priminsime, kad bet kokioms valstybinės pagalbos priemonėms būtinas Europos Komisijos pritarimas. Taip siekiama užtikrinti, kad tokios priemonės nepažeidžia konkurencijos.

Didžiosios Britanijos vyriausybė siekia išgelbėti "Rover" ir jau suteikė 6,5 mln. svarų (9,47 mln. eurų) paskolą, kuri leistų kompanijai bent kuriam laikui atidėti 6 tūkst. 100 žmonių atleidimą.

Ministras pirmininkas Tony Blairas sakė, jog vyriausybė svarsto "kiekvieną galimybę", kuri galėtų išgelbėti kompaniją.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją