Tačiau yra ir nemaloni naujiena – ilgalaikės dviratininko narystės kainuos brangiau.

Pernai norintys sostinės takais minti „CycloCity“ dviračius turėjo susimokėti registracijos mokestį, kuris siekė 20 Lt.

Šiemet narysčių yra daugiau ir įvairesnių: narystė visam sezonui kainuoja 69 Lt, jaunimui nuo 14 iki 26 metų ji yra pigesnė ir atsieis 48 Lt. Jeigu norima dviračiu važinėti 30 d., narystės kaina siekia 14 Lt, o jei tik 3 dienas – 10 Lt.

Visgi, pernai nuomojamų dviračių sezonas buvo trumpesnis. Oranžiniai dviračiai „CycloCity Vilnius“ sostinėje pradėjo važinėti 2013 m. liepos 15 d., sezonas tęsėsi iki spalio vidurio.

Dviračių pusvalandžių nuomos kainos nesikeičia: pirmosios 30 min. - nemokamos, antras pusvalandis kainuoja 1,5 Lt, trečias – 5 Lt, ketvirtas – 12 Lt.

Jei kelionė yra ilgesnė negu 30 minučių, paslaugos mokestis yra nuskaičiuojamas nuo "Cyclocity Vilnius" paskyros sąskaitos arba nuo banko kortelės sąskaitos, jei įgytas 3 dienų bilietas.

Planuojama, kad šiemet iki gegužės Vilniuje bus įrengti 36 dviračių savitarnos terminalai – tai 12 terminalų daugiau nei pernai. Be to, sostinėje bus ne 200, o 300 nuomojamų oranžinių dviračių.

Šiemet plėstis planuojama Antakalnio pusėn iki Olandų žiedo, dviračiais bus galima pasiekti ir Kalnų parką, „Žalgirio“ stadioną, Lietuvos Edukologijos universitetą, Saltoniškių ir T. Narbuto gatves, Lietuvos vaikų ir jaunimo centrą, kitas gausiai lankomas vietas.

Projektą kartu su Vilniaus miesto savivaldybe inicijavusi „JCDecaux Lietuva“ per 15 metų žada investuoti 22 mln. Lt, o savivaldybė už tai juos atleis nuo 7 mln. Lt dydžio mokesčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)