Ties Kauno TIC pirmadienį susirinko apie du šimtai, daugiausiai garbaus amžiaus kauniečių. Kauno TIC biuro, kuriame įsikūrė ir lengvatinių bilietų išdavimo punktas, duris saugojo apsaugos darbuotojai. Bilietus taip pat galima atsiimti „Autrolio“ padalinyje Islandijos plente. Bilietus išduoda ir „Kauno autobusai“.

Kauno savivaldybės Transporto ir eismo ogranizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras teigė, kad eilės nusidriekė tik ties Kauno TIC, nes čia plūstelėjo daugiausiai senjorų. Savivaldybė čia planuoja pastatyti autobusą, kuriame žmonės galės užpildyti reikiamus dokumentus. Taip pat pradės kursuoti autobusas, kuris žmones nuveš iki kitų bilietų platinimo padalinių Islandijos plente ir Raudondvario prospekte.

Lengvatiniai bilietai galioja nuo kovo 1-osios, tačiau žmonės piktinosi, kad savaitgalį negalėjo atsiimti bilietų, nes šeštadienį ir sekmadienį biuras nedirbo.

Kauno miesto taryba lengvatinių bilietų tvarką patvirtino vasario pradžioje.

Lengvatiniai bilietai išduodami 80 metų sulaukusiems ir vyresniems kauniečiams, nuo 1939-1990 metų okupacijų nukentėjusiems asmenims – politiniams kaliniams ir tremtiniams, buvusių getų, koncentracijos ar kitokio tipo prievartinių stovyklų kaliniams, Lietuvos Respublikos nepriklausomybės gynėjams, nukentėjusiems nuo 1991 m. sausio 11-13 d. ir po to vykdytos SSRS agresijos, terminuotas 12 mėnesių (365 dienų) bilietas kainuoja 12 litų. Tai yra po simbolinį litą per mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (382)