Vienkartinis bilietas, perkamas iš autobuso ar troleibuso vairuotojo, kainuos 2 litus 40 centų vietoj buvusių 2 litų. Už kelionę maršrutiniu taksi mokėti reikės nebe 2,5, o 3 litus.

Brangiau kainuos ir elektroniniai vienkartiniai bilietai, jų kaina nuo 1,8 lito kils iki 2 litų.

Elektroniniai terminuoti bilietai kainuos tiek pat – kainas kelti nuspręsta tikintis sumažinti iš vairuotojų vienkartinius bilietus perkančių keleivių skaičių. Tačiau panaikinama terminuotiems elektroniniams bilietams taikoma lengvata važiuoti naktiniais maršrutais.

„Šis bilietų kainų padidėjimas nepalies tų, kurie viešuoju transportu naudojasi nuolat, nes terminuotų bilietų tarifas nesikeičia. Kyla transporto priemonėje įsigyjamo bilieto kaina, nes tuo siekiama mažiau trukdyti vairuotoją ir visų kitų keleivių laiką", – pranešime spaudai teigė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Kauno miesto savivaldybės duomenimis, 25 procentai keleivių vienkartinius bilietus perka iš vairuotojų ir dėl to sumažėja transporto priemonių greitis. Tikimasi, kad padidėjus skirtumui, tai keleivius paskatins bilietus įsigyti iš anksto.

Nuo kovo 80 metų sulaukę asmenys bei tremtiniai, nepriklausomybės gynėjai ir nepasiturinčiai gyvenantys pensinio amžiaus kauniečiai važinės už simbolinį 12 litų mokestį per metus. Jie galės įsigyti metinį terminuotą elektroninį bilietą, suteikiantį teisę važinėti autobusais ir troleibusais Kaune visomis dienomis, išskyrus naktinius maršrutus.

Tokius bilietus nuo metų pradžios 80 metų turintieji ir tremtiniai gali įsigyti ir sostinėje. Vilniaus miesto savivaldybės duomenimis, lengvatinius bilietus, kainuojančius 10 litų, jau įsigijo 14 tūkst. teisę į lengvatą turinčių asmenų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (159)