Muitinės departamento generalinio direktoriaus pavaduotojas Jonas Miškinis dienraščiui „Verslo žinios” nurodė, kad dalis vežėjų, atvykę į Lietuvą per Baltarusiją, vėliau bando išvykti ne per Lietuvos ir Baltarusijos postus, o per gretimas valstybes, tad ūgtelėjo eilės Latvijos ir Lenkijos pasienio postuose į Rytus.

Nustatyta ir daugiau nei dešimt atvejų, kai vežėjai buvo išpylę dalį degalų ir buvo priversti susimokėtis mokesčius. Buvo ir tokių atvejų, kai vietoje dyzelino buvo įpilta vandens arba dyzelinas atskiestas.

Primename, kad nuo vasario 14 d., visuose pasienio postuose muitinės pareigūnai gali reikalauti iš krovininių transporto priemonių vairuotojų raštu deklaruoti įvežamus degalus, esančius transporto priemonės kuro talpyklose.

Nesankcionuotas degalų išpylimas bei neleistina prekyba įvežtais degalais, esančiais transporto priemonės kuro talpyklose, baudžiama teisės aktų nustatyta tvarka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)