Tarptautinio Vilniaus oro uosto komunikacijos (TVOU) koordinatorė Greta Babarskaitė DELFI sakė, kad pigių skrydžių bendrovė „Wizz Air“ iš Vilniaus skraidins dviejomis naujomis kryptimis: nuo kovo 31 d. prasidės skrydžiai į pora šimtų kilometrų nuo Tbilisio nutolusį Kutaisio miestą. Skrydžiai numatyti pirmadieniais ir penktadieniais.

Tuo metu nuo birželio vidurio šeštadieniais ta pati bendrovė skraidins į Graikijai priklausančią Korfu salą.

Taip pat, pasak jos, aviakompanija „Ukrainian International Airlines“ didina Kijevo skrydžių dažnį, pridėdami 4 papildomus skrydžius per savaitę. Šie skrydžiai pagal tvarkaraštį labiausiai pritaikyti tranzitiniams keleiviams.

Tuo metu skrydžių bendrovė „Turkish Airlines“, šiuo metu į Stambulą keleivius iš Vilniaus skraidinanti tris kartus per savaitę, vasarą planuoja šešis skrydžius per savaitę.

„Kol kas apie naujas kryptis šiandienai galiu atsakyti labai nedaug – šiuo metu aviakompanijos dar tik planuoja vasaros sezoną, kuris prasideda kovo paskutinėmis dienomis. Svarbu tai, jog oro uostų vasaros tvarkaraščiai iki jų paskelbimo kovo pabaigoje dar bus derinami ir pildomi, todėl šios naujienos tikrai nėra galutinės“, – tvirtino G. Babarskaitė.

Nors TVOU dar neskelbia, tačiau pigių skrydžių bendrovė „Wow Air“ savo tinklalapyje pardavinėja bilietus į tiesioginį skrydį Vilnius-Reikjavikas. Iš bendrovės tinklalapio matyti, kad skrydžiai į Islandijos sostinę vyks visą vasarą gegužės 31 d. iki rugpjūčio 31 d. kartą per savaitę – šeštadieniais.

Skrydžius šia kryptimi bendrovė siūlė ir 2012 m.

Iš Kauno – į Siciliją ir Airiją

Kauno oro uostas kol kas neteikia informacijos apie būsimus naujus skrydžius, nes vasaros sezono tvarkaraštis dar nėra patvirtintas.

Iš Kauno skraidanti pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ DELFI atsakė, kad iš Kauno nuo kovo 30 d. ketvirtadieniais ir sekmadieniais planuoja skraidyti į Sicilijos pietuose esantį Komiso (Comiso) miestą o nuo balandžio 3 d. ketvirtadieniais – į Knocko miestą Airijoje.

Apie naujus skrydžius iš Vilniaus bendrovė nepraneša.

Laukia maskviečių invazijos

Palanga jau nebe pirmus metus planuoja sulaukti gausaus turistų iš Rusijos būrio. Kaip DELFI sakė laikinoji Palangos oro uosto vadovė Vaida Gendrolytė , šią vasarą planuojamas tiesioginis skrydis į Maskvą.

„Vasarą ta pati Rusijos bendrovė „Rusline“ skraidyti į Maskvą. Jeigu turėsime kažkokių kitų naujienų, tuomet paskelbsime“, – teigė ji.

Šie metais bus treti iš eilės, kai rusų bendrovė nuo birželio antros pusės iki rugpjūčio pabaigos planuoja skraidyti vieną-du kartus per savaitę priklausomai nuo poilsiautojų poreikių.

Šiame oro uoste vasarą liks ir visus metus veikiantys trys reguliarūs skrydžiai: iš Palangos SAS skraido į Kopenhagą, „Norvegian Air“ – į Oslą, „airBaltic“ – į Rygą.

Vasaros sezono tvarkaraštis oro uostuose galioja nuo kovo pabaigos iki spalio pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)