Kelio viduryje įrengta nukreipiamoji salelė, turėjusi sukurti palankesnes eismo sąlygas vairuotojams, visiškai nesimato.

Nors salelė aptverta metaliniais stulpeliais, atrodo, kad ant jų pamiršta uždėti atšvaitus, kurie būtų matomi tiek šviesiu, tiek tamsiu paros metu. O ir ne itin ryškus gatvių apšvietimas naktį negelbsti – vieta tampa nematoma.

Etaplius.lt susisiekė su Šiaulių apskrities Kelių policijos biuro vadovu Kęstučiu Dičiumi, kuris teigė, kad jo manymu, salelė yra matoma. Į vietą nuvykę pareigūnai apžiūrėjo salelę ir išvadas perdavė Šiaulių miesto savivaldybei.

Vis dėlto, Šiaulių apskrities Kelių policijos biuro darbuotoja vėliau Etaplius.lt teigė, kad vienas iš stulpelių yra įlenktas, nuo kitų nudraskyta atspindinti šviesą plėvelė.

Šiaulių miesto infrastruktūros skyriaus vedėjo pavaduotojas Andrius Androsovas teigė, kad darbų dokumentai savivaldybei dar nepriduoti, todėl daugiau informacijos savivaldybė suteikti negali.

„Pagal sutartį, darbus už statytojo turimo (naudojamo) žemės sklypo ribų statytojas turi atlikti ir dokumentus priduoti iki 2014 m. gruodžio 31 d. Miesto savivaldybei darbai dar nepriduoti“, – situaciją prie jau kurį laiką veikiančio prekybos centro komentavo A. Androsovas.

Etaplius.lt pakalbino projektą vykdžiusią įmonę „Siena“, kurios atstovas teigė, kad visi projekto darbai buvo suderinti ir aptarti tiek su Saugaus eismo komisija, tiek su policija.

„Aš nesuprantu, kaip ta salelė gali nesimatyti, jeigu jai panaudoti stulpeliai naudojami visoje Lietuvoje – su atšvaitais ir pagal reikalavimus. O jeigu jau yra įlenktas stulpelis, tai vairuotojai patys kalti, kad nemato“, – kalbėjo atstovas.

Paklaustas, ar projekte dar numatyta papildomų saugomo darbų, projekto vadovas teigė, kad „Siena“ autorystės atsisakė ir jokių priežiūros darbų ten nebevykdys. „O jeigu tamsu, tai gal ir apšvietimo tada reikia, bet čia jau atsakingi tie, kurie prižiūri tą vietą“, – komentavo projekto vadovas.

Pasak Šiaulių apskrities kelių policijos, situacija buvo ištirta, o apie ją informuota miesto savivaldybė, papildomų pakeitimo darbų neatrodo, kad bus atlikta, niekas prisiimti atsakomybės nenori.